Καθηγητής Δημήτρης Κούβελας: Η μετάλλαξη ”Δέλτα” είναι πιο ακίνδυνη, δέκα φορές λιγότερο θανατηφόρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας καλεσμένος μαζί με την δημοσιογράφο του europost.gr Μαρία Παπαπαναγιώτου στο Kontra Channel και στην εκπομπή ”Western” του Πάνου Παναγιωτόπουλου, δήλωσε ότι η μετάλλαξη ”Δέλτα” του covid-19 δεν έχει μεταδοτικότητα 300-400%, αυτό είνα απολύτως ψευδές νούμερο. Η μεταδοτικότητά της φτάνει το 50-60% δηλαδή 0,5 περισσότερο από την πρώτη μορφή της πανδημίας. Ελάχιστοι θα φτάσουν σε νοσοκομείο με την μετάλλαξη ”Δέλτα”.

Συμπλήρωσε ότι αυτή η μετάλλαξη είναι δέκα φορές λιγότερο θανατηφόρα από την αρχική και δεν ξέρω γιατί το αποκρύπτουν.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει απόλυτο εμβόλιο και ότι αυτό της Pfizer θεωρείται πιό αποτελεσματικό. Συμπλήρωσε ότι εμβολιάζουμε μόνο τα άτομα που το χρειάζονται, όχι όλο τον πληθυσμό, δεν υπάρχει λόγος να εμβολιαστούν οι νεότερες ηλικίες. Αυτές και άν νοσήσουν δεν μεταδίδουν τον ιό. Να δώσουμε προσοχή σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί από τον Γενάρη και μετά γιατί δεν ξέρουμε πόσο βάθος ανοσίας έχουν τα εμβόλια, οπότε αυτοί θα χρειαστούν και άλλη δόση από το φθινόπωρο. Όλα τα εμβόλια έχουν κατασκευαστικά προβλήματα.

Να δώσουμε προσοχή στις ευπαθείς ομάδες, παχύσαρκους, διαβητικούς, καρδιοπαθείς κ.λ.π. Τα χαρτζηλίκια των 150 ευρώ στους νέους και άλλα προνόμια δεν είναι η λύση. Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο:

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση