Ιάσονας Αποστολόπουλος: Pushbacks με «βιομηχανικό τρόπο» από την Ελλάδα, συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Καταπέλτης για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και τον Έβρο, με τις συστηματικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών ακόμα κι αν έχουν φτάσει σε ελληνικό έδαφος, ήταν ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος μιλώντας στο Kontra Channel και την Αναστασία Γιάμαλη, στον απόηχο της επεισοδιακής, και με ακροδεξιό δάκτυλο, ακύρωση της παρασημοφόρησής του από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«O κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι», επισήμανε ο διασώστης, μιλώντας για τα pushbacks στο Αιγαίο, από το πλοίο GeoBarents που βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Ιταλία αντιμετωπίζοντας την απαγόρευση απόπλου από τις ιταλικές αρχές». «Εχουν βγει ανακοινώσεις, έχουμε μαρτυρίες από δεκάδες πρόσφυγες, βίντεο από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, όπως το BBC, το CNN, τη Deutche Welle. Έχουμε πολύ επιθετικές ανακοινώσεις ακόμα και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, που όλα μιλάνε για μια εντελώς οργανωμένη και συστηματική πρακτική των ελληνικών αρχών, ειδικά από τον Μάρτιο του 2020, οπότε και έχει αυξηθεί δραματικά η βία που ασκείται στους/στις αιτούντες άσυλο που επιχειρούν να έχουν στα ελληνικά εδάφη».

Και εξήγησε:

«Συμβαίνει ένα πρωτοφανές, ένα μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο, όπου ένα λιμενικό σώμα, όχι μόνο δεν διασώζει ναυαγούς, όπως είναι υποχρεωμένο να κάνει από τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά τους δημιουργεί από το μηδέν.

Έχουμε περιπτώσεις όπου έλληνες λιμενικοί με το που εντοπίσουν ανθρώπους να έχουν ήδη φτάσει στα ελληνικά νησιά, όχι μόνο δεν τους καταγράφουν όπως οφείλουν να κάνουν, αλλά τους κρατάνε προσωρινά σε μυστικά μέρη και το βράδυ με την απειλή των όπλων τους βάζουν μέσα σε πλωτές σκηνές –τα λεγόμενα liferaft- τους ρυμουλκούν και τους πετάνε στα ανοιχτά της θάλασσας χωρίς μηχανή, χωρίς πηδάλιο, με την προοπτική το κύμα να τους σπρώξει στα τουρκικά ύδατα.

Τον Οκτώβρη έγινε το μεγαλύτερο έγκλημα επαναπροώθησης στο Αιγαίο, κοντά στην Κρήτη, το οποίο έχει πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το ελληνικό λιμενικό σταμάτησε ένα ψαράδικο με 200 πρόσφυγες, εκ των οποίων 40 παιδιά, τους βάλαν μέσα σε πλωτές σκηνές και τους παρατήσανε ακυβέρνητους στα τουρκικά ύδατα».

Διασωστική λέμβος παρατημένη στο Αιγαίο με πρόσφυγες που προηγουμένως είχε περισυλλέξει το ελληνικό λιμενικό, και ύστερα τους άφησε ξανά να παραδέρνουν στο Αιγαίο ώσπου να διασωθούναπό το τουρκικό λιμενικό.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με τις τοποθετήσεις του Ιάσονα Αποστολόπουλου:

Πηγή: left.gr – kontrachannel

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τη χώρα νέο παραγωγικό μοντέλο σε ευρωπαϊκά πρότυπα

Στην Λάρισα περιόδευσε χθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –...

“Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” / Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα fake news για την Αθηνά Λινού

Προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση που έχει φουντώσει μετά...

«Στα λαδάδικα πουλάνε αυτό που θες»…

*Γράφει ο Θύμιος Γεωργόπουλος - Εσχάτως -μετά την κάλπη...

Σαν τραπουλόχαρτο καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας!

*Του Σπύρου Κυριάκη - Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν...
Διαφήμιση