Θεσσαλονίκη: Αρνητικές οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αρνητικές είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. 

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που είχαν σταλεί στην Ελβετία έδειξαν ότι στον οργανισμό της 24χρονης υπήρχε χαμηλό ποσοστό αλκοόλ, αλλά όχι σε ποσότητα ικανή να προκαλέσει απώλεια συνείδησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πόρισμα παρέδωσε στην  Ε’ τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας, επισήμανε: «Το συμβάν έγινε την 1η Ιανουαρίου. Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τόσο καιρό για τα αποτελέσματα». 

Σύμφωνα με τον κ. Γελεντέρη, «υπάρχουν φάρμακα που φεύγουν πολύ γρήγορα και από τα ούρα».

Ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων, καθώς στην κοπέλα έγιναν μόνο εξετάσεις ούρων, όχι αίματος.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», τόνισε στο ThessToday.gr ο κ. Γαλεντέρης.

Μάλιστα μεταφέροντας λόγια της 24χρονης ο ίδιος ανέφερε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται ότι έχει καταναλώσει κάποια τοξική ουσία», σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης, συμπληρώνοντας ότι «ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων».

«Τα ούρα δεν μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ. Μόνο οι εξετάσεις αίματος μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώθηκε», ανέφερε επίσης ο Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στο T-Live.

Σημειώνεται ότι το δείγμα είχε σταλεί στην Ελβετία στις 17 Ιανουαρίου, ενώ η κοπέλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή τρεις μέρες μετά τον καταγγελόμενο βιασμό της.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέφτουν οι μάσκες για τον «μη κερδοσκοπικού» χαρακτήρα των ιδιωτικών ΑΕΙ

*Της Άννας Ανδριτσάκη - Αλλαγές που δεν θα γίνονταν...

Στέφανος Κασσελάκης: Με αλλαγές σε πρόσωπα στήνει «δικό του» ΣΥΡΙΖΑ

*Της Κατερίνας Κουτσελάκη - Αλλαγές σε πρόσωπα και διαδικασίες...

Νίκος Μπίστης για τον ΣΥΡΙΖΑ: Θλίψη, πόνος, ντροπή

Αυτή την πικρή γεύση αφήνει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Και...
Διαφήμιση