Θεανώ Φωτίου: ΄Ενοχη εκκωφαντική σιωπή για τον θάνατο της μικρής Ολγας (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Δυο εγκλήματα σε δύο μήνες με το ίδιο υπόβαθρο: το θύμα ήταν Ρομά. Φαντασθείτε για μια στιγμή στη θέση του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη να ήταν ένα παιδί των βορείων ή νοτίων προαστίων και στη θέση της μικρής Ολγας να ήταν το κοριτσάκι του γείτονα. Θα είχε σηκωθεί ο κόσμος ανάποδα”, είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” η αναπληρώτρια τομεάρχης Πρόνοιας και πρώην υπουργός Θεανώ Φωτίου. 

“Καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή για να ζητήσουμε απαντήσεις από τα υπουργεία που εμπλέκονται και που είναι φανερό ότι δεν ασκούσαν κανένα έλεγχο στο εργοστάσιο αυτό” τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά.

“Είναι ανατριχιαστικό ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει το παιδί στις 9 το βράδυ. Δεν μπορούσε η Πυροσβεστική ν’ανοίξει αυτή την πόρτα! Που θα έπρεπε να έχει μηχανισμό ασφαλείας τουλάχιστον, θα έπρεπε να υπάρχει επιστάτης, τεχνικοί ασφαλείας κλπ. Αλλά η κυβέρνηση που κατάργησε το ΣΕΠΕ, δεν στέλνει κανέναν για έλεγχο κανενός.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης επίσης έχει ευθύνη να ελέγχει τις εταιρείες αν πληρούν τις προδιαγραφές. Οσο για τον ιδιοκτήτη, άφαντος! Αφού φυγάδευσε τους εργαζόμενους, εξαφανίστηκε. Ουδείς τον κάλεσε για κατάθεση, ουδείς τον εγκάλεσε” υπογράμμισε η Θεανώ Φωτίου.

“Είχαμε κάνει ένα τεράστιο έργο για την στήριξη και ένταξη των Ρομά, που τώρα ζουν οι περισσότεροι σε σκουπιδότοπους, κατέληξε, είχαμε συστήσει την Ειδική Γραμματεία Ρομά, είχαμε βρει ένα σωρό λεφτά από την ΕΕ. Ηρθε ο Μητσοτάκης και τα πάγωσαν όλα.Και τώρα που τους υποχρέωσε η ΕΕ να προχωρησουν στις δράσεις αυτές, επαναπροκηρύσσουν το έργο και το παρουσάζουν σαν δικό τους!”

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση