Η συνάντηση Ανδρουλάκη – Κόστα κόβει κάθε σενάριο συγκυβέρνησης Μητσοτάκη με ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Για πολλούς λόγους παρουσιάζει ενδιαφέρον η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στη Λισαβόνα και η συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, το σοσιαλιστή Αντόνιο Κόστα.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας, ως γνωστόν, βρίσκεται σε σκληρή αντιπαράθεση με το κόμμα της δεξιάς στη χώρα, ενώ ο Αντόνιο Κόστα ήρθε στην εξουσία την πρώτη τετραετία με τις ψήφους της αριστεράς, με τα οποία και συγκυβέρνησε. Και παρά την αυτοδυναμία που απέκτησε στις πρόσφατες εκλογές, που προκλήθηκαν με την άρση της εμπιστοσύνης της αριστεράς στο πρόσωπο του Αντόνιο Κόστα, ο ίδιος δήλωσε πως θα επιδιώξει την ευρύτερη συνεργασία μαζί τους.

Επιπλέον, η συγκυρία της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη Λισαβόνα, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή ώστε να αναδειχθεί αφενός η μάχη που έδωσαν οι δυο Ίβηρες πρωθυπουργοί (Α. Κόστα και Πέδρο Σάντσεθ) στη Σύνοδο Κορυφής για να λάβουν εξαιρέσεις για τις χώρες τους από την ενεργειακή πολιτική της Συνόδου Κορυφής. Εν αντιθέσει με τον έλληνα πρωθυπουργό που δεν συμπαρατάχθηκε μαζί τους και που ουδείς γνωρίζει τι στρατηγική επέλεξε για τη χώρα μας.

Η επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Σάντσεθ, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για να κοπούν οι όποιες γέφυρες επικοινωνίας είχαν απομείνει από τη Χαριλάου Τρικούπη προς το μέγαρο Μαξίμου. Το οποίο Μαξίμου κατανοεί πλέον πως ο Νίκος Ανδρουλάκης το εννοεί όταν λέει πως δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τον Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να στρέφεται στο plan b που υπάρχει, να μην επιτευχθεί συνεργασία της Χαριλάου Τρικούπη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Έχει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι τον Νίκο Ανδρουλάκη συνοδεύει στη Λισαβόνα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, που έχει αναλάβει επικεφαλής της δεξαμενής σκέψης «In Sosial», του Επιστημονικού Ινστιτούτου δηλαδή της Χαριλάου Τρικούπη και ο οποίος είναι απέναντι σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία, αλλά και σε συγκυβέρνηση με τη δεξιά.

Η συνάντηση Ανδρουλάκη-Κόστα, όπως ήδη σημειώσαμε, εμφανίζει ενδιαφέρον και για την αναβάθμιση των σχέσεων ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, ανεξαρτήτως εάν οι τελευταίοι δεν πρόκειται να κόψουν τις σχέσεις τους με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως κάθε λίγο και λιγάκι σπεύδουν να μας «πληροφορήσουν» συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι στη χώρα μας.

*Του Βασίλη Σκουρή στην στήλη “Παιχνίδια Εξουσίας” στο iEidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη,...

Κατεστραμμένο CD Καραϊβάζ, κατεστραμμένος φάκελος Ανδρουλάκη! – Πέφτει μεγάλο δούλεμα!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Η είδηση που δημοσίευσε το...

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στη διαφθορά καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή...

Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία απέναντι...
Διαφήμιση