Η πρώτη δοκιμασία για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής και δεν θα τον ακούσουμε στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας. Αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα για την Χαριλάου Τρικούπη, που αναδεικνύεται με την πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά δεν είναι το μόνο.

Ο Ν. Ανδρουλάκης θα πρέπει να διατηρήσει τη συνοχή στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του που δεν είναι καθόλου αυτονόητη, καθώς η δεξιά πτέρυγα υπό τον Α. Λοβέρδο προτάσσει το αντιΣΥΡΙΖΑ διάβημα και όχι την άσκηση αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση.

Θα πρέπει επίσης να απαντήσει εμπράκτως στο δίλημμα αν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ υπό την ηγεσία του εντάσσεται στο αντιδεξιό μέτωπο ή παραμένει στην επιτήδεια ουδετερότητα που του προσφέρει την ασυλία του συστήματος Μητσοτάκη.

Ο ευνοούμενος των δημοσκοπήσεων και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ με τη στάση του θα δείξει αν ο ανταγωνισμός του με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον έλεγχο της κεντροαριστεράς είναι πιο ισχυρός από τα αντικυβερνητικά ανακλαστικά του ή όχι.

Μέχρι τώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κερδίζει με τους χαμηλούς τόνους και τη συμπαθητική εικόνα του, απευθυνόμενος σε ένα κοινό κουρασμένο από τις εντάσεις και τον φανατισμό. Ερχεται η στιγμή που θα πρέπει να βγάλει την κάπα των ίσων αποστάσεων και να πάρει θέση, καθαρά και με θάρρος.

Δεν είναι εύκολο αλλά είναι αναπόφευκτο. Γιατί, κάποιες φορές, και η μη θέση είναι θέση. Μια τέτοια στιγμή είναι τώρα.

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το μέγαρο… υποκλοπών και ο «Ελληνας Νίξον» πολιτικά υπεύθυνοι για το ελληνικό Watergate

Περισσότερους από 12 δημοσιογράφους, πρόσωπα της τηλεόρασης και εκδότες...

Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: “Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την καθημερινότητά τους”

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει...

Δυσανεξία στη δημοκρατία

Πρόκειται για κομβικής σημασίας νίκη και στρατηγική ήττα ταυτόχρονα....
Διαφήμιση