Η ουρά της λίστας Πέτσα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντάχθηκαν με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, μέσω εξαγοράς ΜΜΕ και αναξιόπιστων δημοσκοπήσεων.

Η ΝΔ υπέστη την πρώτη σημαντική ήττα της στη Βουλή, απέναντι σε ένα αντιμητσοτακικό μέτωπο που μπορεί να αποκτήσει δυναμική, όσο η κυβέρνηση επιμένει στην αυτάρεσκη κατασκευή της πραγματικότητας από έναν θηριώδη προπαγανδιστικό μηχανισμό.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να απουσιάζει από αυτή τη συζήτηση, έδωσε εντολή για γρήγορο κλείσιμο της εξεταστικής και για καμία απάντηση επί της ουσίας από τον Στ. Πέτσα που υπέγραψε τις αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις στα ΜΜΕ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν. Είναι όλα προφανή και αυταπόδεικτα. Η κυβέρνηση μοίρασε χρήμα σε ΜΜΕ, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, για να ελέγξει την ενημέρωση, να εξασφαλίσει ασυλία και να συκοφαντήσει τον βασικό πολιτικό της αντίπαλο.

Με αποκλεισμούς και πριμοδοτήσεις κατά βούληση, προσπάθησε να ευνοήσει ακόμη και τον Μ. Φουρθιώτη (που επανεκδίδει τα “Αποκαλυπτικά”!). Ποτέ δεν υπήρξε λογοδοσία, ούτε  καν προσχηματική εξήγηση για το πάρτυ που στήθηκε στην υγεία των κορόιδων. Ενα ωμό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» προσαρμοσμένο στο σημερινό σύστημα εξουσίας.

Όση προσπάθεια συσκότισης και να γίνει, θα ειπωθούν κάποιες αλήθειες στη Βουλή. Θα δημιουργηθούν ρωγμές στο τείχος της σιωπής και της συγκάλυψης. Αυτό είναι εκ των πραγμάτων σημαντικό. Οχι γιατί θα δοθούν απαντήσεις. Αλλά γιατί, τουλάχιστον, θα τεθούν οι ερωτήσεις. Και αυτή τη φορά το ταμπού δεν θα σπάσει Ολλανδή δημοσιογράφος. Την ευθύνη θα πάρει το πολιτικό σύστημα.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκαλύψεις για εμπλοκή Θεοδωρικάκου με Greek Mafia που φτάνουν μέχρι το Μαξίμου

Πολύ σοβαρές καταγγελίες που βάζουν στο «κάδρο» τον Τάκη...

Στον «αέρα» το σάιτ του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας με ένα μήνυμα

«Φιλοδοξούμε να εκφράζουμε με όρους ιδεών, αλλά και πρωτοβουλίας,...

“Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία”: Το τελικό ανακοινωθέν – Ποιές χώρες δεν υπέγραψαν

Οπόλεμος της Ρωσίας στη Ουκρανία προκαλεί «μεγάλης κλίμακας ανθρώπινο...

Μητσοτάκης από Ελβετία: Μήνυμα κλιμάκωσης της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Μήνυμα, όχι «ειρήνης», αλλά κλιμάκωσης της εμπλοκής της χώρας...
Διαφήμιση