Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αυτές τις γιορτές, οι απλοί άνθρωποι τις ζουν μέσα σε μεγάλη αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας και της οικονομίας. Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο διάστημα – ακόμα και οι πλέον μετριοπαθείς απόψεις ακούγονται αρκετά ανησυχητικές.

Πόσο μάλλον σε μια χώρα που έχει περάσει δέκα χρόνια διά πυρός και σιδήρου σηκώνοντας στις πλάτες της τρία συνεχόμενα Μνημόνια. Και σε αυτό το σκηνικό, στο βάθος του οποίου διαφαίνονται lockdown, επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης και μια απειλητική οικονομική ύφεση, πρέπει να προστεθεί και το κύμα της ακρίβειας με το οποίο τα κάθε είδους συμφέροντα λεηλατούν τις καταταλαιπωρημένες κοινωνίες για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Και αυτή την κατάσταση καλείται να τη διαχειριστεί μια κυβέρνηση αποφασισμένη να μην κάνει τίποτα για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Δεν προτίθεται να δαπανήσει ούτε μισό ευρώ για τα νοσοκομεία, δεν σκοπεύει να χτυπήσει τα καρτέλ της κερδοσκοπίας στην ενέργεια, στα τρόφιμα ή οπουδήποτε αλλού, δεν πρόκειται να πάρει μέτρα για να προστατεύσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ απαξιώνει συστηματικά την εργασία για να εξυπηρετήσει τους ισχυρούς φίλους και πελάτες της.

Δεν είναι βιώσιμη η κατάσταση αυτή και η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά. Γι’ αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης, αφού εξαντλήσει τα περιθώρια εξαπάτησης του κόσμου και αφού ολοκληρώσει τον κύκλο των εξυπηρετήσεων που έχει αναλάβει απέναντι στους υποστηρικτές και χρηματοδότες του, θα πάει σε εκλογές, φροντίζοντας να ανεβάσει σε επίπεδα εξαλλοσύνης τους αντιΣΥΡΙΖΑ τόνους. Η λίστα Πέτσα θα βοηθήσει πολύ σε αυτή την υπόθεση.

Κάθε μέρα που περνάει, τα νοικοκυριά, ο κόσμος της εργασίας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας βυθίζονται ακόμη περισσότερο στο σημερινό τέλμα και χάνουν λίγο ακόμα από τη δύναμη, την αντοχή και την ευστάθειά τους.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα. Αυτό είναι το κρίσιμο για την πορεία του τόπου.

* Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” της Κυριακής

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση