Η κυβέρνηση βαθαίνει το χάσμα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων με νέα μέτρα – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τα μέτρα που θα ισχύουν από εδώ και πέρα στη διαχείριση της πανδημίας εξήγγειλε ο Θάνος Πλέυρης, στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ άλλων οι πολίτες θα κινούνται χωρίς περιορισμούς και στις κόκκινες περιοχές, ενώ στην διασκέδαση δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στους χώρους που βρίσκονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι.

Όπως είπε τα ο Θάνος Πλεύρης τα νέα μέτρα θα ισχύουν από το Σάββατο και για 15 μέρες. Στη συνέχεια, «θα επικαιροποιηθούν και θα απλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν».

«Οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα, θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι πλέον δεν θα υπάρχει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής».

  • Παρελθόν η απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Τέλος στα μίνι lockdown
  • Πλήρης ελευθερία στους εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους
  • Οι περιορισμοί στου μικτούς χώρους ισχύουν ως έχουν

Σύμφωνα με τον υπουργό και αφού στις κόκκινες περιοχές δε θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα τοπικού χαρακτήρα, ο επιδημιολογικός χάρτης θα παραμείνει με στόχο να εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων» όπως αποστάσεις και μάσκα.

Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Αν. Ξανθός: Η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα και επιμένει στην λογική της ατομικής ευθύνης

«Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση “κατάφερε” να δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα αντιεμβολιαστικό κίνημα. Και με τα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, κάνει ότι μπορεί για να το ενισχύσει. Το πρόβλημα είναι ότι η επιστροφή στην “κανονικότητα” των εμβολιασμένων και η άρση περιορισμών στις “κόκκινες περιοχές”, είναι μια επισφαλής επιδημιολογικά επιλογή, ειδικά σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας και ευρύτατης κυκλοφορίας του ιού», τονίζει με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «η κυβέρνηση “παίζει” επικοινωνιακά με την “ιερή αγανάκτηση” των εμβολιασμένων εναντίον των ανεμβολίαστων και «καλοπιάνει» τους επαγγελματίες της εστίασης και της διασκέδασης. Χωρίς βεβαίως να έχουν συζητηθεί αυτά τα μέτρα σε κανένα επιστημονικό όργανο», σημειώνει ο Ανδρέας Ξανθός προσθέτοντας ότι «την ώρα που η θέση της χώρας στους “σκληρούς δείκτες” της πανδημίας (διασωληνώσεις, θνητότητα) είναι τραγική και το “καλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρώπης” -όπως ισχυριζόταν ο κ. Μητσοτάκης- έχει “βαλτώσει”, η κυβέρνηση ρίχνει τα standards ασφαλείας και στέλνει για άλλη μια φορά λάθος μήνυμα στην κοινωνία».

«Αντί λοιπόν για μια επικαιροποιημένη υγειονομική στρατηγική στη νέα φάση, με προτεραιότητα ένα αξιόπιστο και πειστικό restart των εμβολιασμών, την καλή επιδημιολογική επιτήρηση και προνοσοκομειακή διαχείριση, καθώς και την έγκαιρη προετοιμασία του ΕΣΥ με εμπλοκή των ιδιωτικών κλινικών στα περιστατικά covid, η κυβέρνηση επιμένει στην λογική της ατομικής ευθύνης και στην αποτυχημένη και διχαστική γραμμή της “ελευθερίας” και των «προνομίων» για τους εμβολιασμένους. Έτσι όμως υπονομεύεται  η αξιοπιστία της συνολικής διαχείρισης, δεν προκύπτουν κοινωνικές συναινέσεις και, φυσικά, δεν επιτυγχάνεται ούτε ο στόχος του καθολικού εκούσιου εμβολιασμού».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το μέγαρο… υποκλοπών και ο «Ελληνας Νίξον» πολιτικά υπεύθυνοι για το ελληνικό Watergate

Περισσότερους από 12 δημοσιογράφους, πρόσωπα της τηλεόρασης και εκδότες...

Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: “Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την καθημερινότητά τους”

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει...

Δυσανεξία στη δημοκρατία

Πρόκειται για κομβικής σημασίας νίκη και στρατηγική ήττα ταυτόχρονα....
Διαφήμιση