Η Εξεταστική Επιτροπή και ο κυβερνητικός πανικός

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ηκυβέρνηση δεν κρύβει τον εκνευρισμό της για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις. Κι αυτό για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί η Εξεταστική την απομονώνει και τη φέρνει αντιμέτωπη κατά πρόσωπο με τις αθέμιτες πρακτικές της. Η κυβέρνηση, που επιχείρησε να φορτώσει την ευθύνη για τη λίστα Πέτσα σε μια εταιρεία, τώρα πρέπει να εξηγήσει: με ποια κριτήρια μοιράστηκαν τόσα εκατομμύρια δημόσιου χρήματος, γιατί κρίθηκε σκόπιμο να δοθούν αυτά τα χρήματα την ώρα που η προβολή κοινωνικών μηνυμάτων είναι δωρεάν, γιατί χρηματοδοτήθηκαν μέσα τα οποία δεν είχαν καμία λειτουργία, γιατί σε περιπτώσεις ίδιας εμβέλειας μέσων κάποια πήραν πολλαπλάσια χρήματα σε σχέση με άλλα. Αλλά και γιατί η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από αρκετές εβδομάδες.

Δεύτερον, γιατί η σύγκλιση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης δημιουργεί σοβαρά ρήγματα στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Και το μέτωπο αυτό ήταν βασικό εργαλείο στην πολιτική τής κυβέρνησης εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Της επέτρεπε να ξεφεύγει από την πολιτική αντιπαράθεση με ανοησίες: χρεώσατε τη χώρα 200 δισ., λέτε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, δέχεστε το ρίσκο να κολλήσει όλος ο κόσμος Covid. Η μπάλα είναι στο δικό της γήπεδο και θα υποχρεωθεί να δώσει πολιτικές απαντήσεις.

Και επειδή δεν έχει απαντήσεις, η Εξεταστική θα επιταχύνει τη φθορά της. Γι’ αυτό εκνευρίζεται η κυβέρνηση. Και πολύ καλά κάνει.

* Το κύριο άρθρο σήμερα στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άρση της στήριξης Μητσοτάκη στον Αχιλλέα Μπέο ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης

Να άρει τη στήριξή του στον Αχιλλέα Μπέο καλεί τον Κυριάκο...

Κώστας Ζαχαριάδης: Η Αθήνα που ονειρεύομαι

Πριν λίγες μέρες – στη διάρκεια της καταιγίδας- συμπολίτες...

Σόφι ιν’τ Βελντ: Να διασφαλιστεί από την Κομισιόν η ανεξαρτησία των εθνικών αρχών στην Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες έφτασε το θέμα της αντικατάστασης άρον-άρον των...

Ανθρωπιστική αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνει ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ θα στείλει αυτό το Σαββατοκύριακο μια αποστολή...
Διαφήμιση