Η δίωξη Βαξεβάνη – Παπαδάκου και ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του Μωυσή

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Μάκης Κοψίδης – Το 2021 η Ελλάδα βρέθηκε στον πάτο της διεθνούς κατάταξης για την ελευθερία του Τύπου. Κάτω, παρακαλώ, από την Γκάνα, την Γουινέα-Μπισάου, την Μογγολία και το Μπουτάν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του συμπλέγματος Μητσοτάκη με τους βαρόνους των media.

Πλήρης έλεγχος της ενημέρωσης, διαστρέβλωση και συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων του Μωυσή, εξοστρακισμός της αντίθετης άποψης, αχαλίνωτη προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης.

Αλλά αυτό το σύμπλεγμα που έχει δημιουργήσει ο Μητσοτάκης, η επιτομή δηλαδή της διαπλοκής, δεν μένει μόνο σε αυτά. Εργαλειοποιεί την Δικαιοσύνη για να διώξει όσους δημοσιογράφους ξεφεύγουν από την γραμμή των δημοσιογραφικών παπαγάλων. Σύρει στα δικαστήρια ιδιαίτερα αυτούς που κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία.

Ο Κώστας Βαξεβάνης διώκεται για το κακούργημα της σύστασης συμμορίας! Γιατί; Γιατί έκανε αποκαλύψεις για την Novartis.

Η Γιάννα Παπαδάκου γιατί πήρε συνέντευξη από τον Φαλτσιανί που αποκάλυψε την λίστα Λαγκάρντ.

Σαφέστατο το μήνυμα προς τους δημοσιογράφους και όλους τους λειτουργούς του τύπου: Καθήστε καλά. Μην τα βάζετε με τους «αρίστους». Η πορεία αυτή που ακολουθεί ο Μητσοτάκης είναι μία πορεία που κατακρεουργεί κάθε έννοια Δημοκρατίας προκειμένου να μείνει αλώβητος. Από κοντά και οι γνωστοί βαρόνοι που στα  δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές δεν βγάζουν μιλιά για τις διώξεις των παραπάνω δημοσιογράφων.

Ο Μωυσής νομίζει  ότι με την ηχηρή αυτή σιωπή των πετσομένων μέσων ενημέρωσης θα βγει αλώβητος. Κάνει λάθος όμως.

Η δίωξη Βαξεβάνη και Παπαδάκου δεν θα περάσει στα ψιλά όπως θέλει. Τα ανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου είναι μεγάλα. Όταν ελέγχεται η ενημέρωση, διώκεται η ελευθεροτυπία και εργαλειοποιείται η δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της στρατηγικής όχι μόνο το πληρώνουν πολιτικά αλλά καταγράφονται ως οι χειρότεροι κυβερνώντες  από την  εποχή της χούντας.  

• Αντιδημοκρατικός κατήφορος του Μητσοτάκη και πρωταθλητής στην επιβολή λιτότητας σε όλη την Ευρώπη. Λιτότητα την στιγμή που καμία τρόικα δεν μας το επιβάλει.  Αυτά είναι τα τελευταία κατορθώματα του Μωυσή. Κατορθώματα που επιβεβαιώνουν τη ρήση ότι για να τσακίσεις τους πολλούς και να πλουτίσεις τους λίγους πρέπει να τσακίσεις την Δημοκρατία.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Γιώργος Σιακαντάρης στηρίζει τη Νέα Αριστερά

Η «συγγνώμη» στον Χαρίτση γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί...

Διονύσης Τεμπονέρας: Ξεκινά η εξαήμερη σκλαβιά

Η εργασία επτά ημέρες την εβδομάδα έρχεται όλο και πιο κοντά....
Διαφήμιση