Η αστεία κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η κυβέρνηση είναι σοβαρά εκτεθειμένη για πολλούς λόγους.

Η κυβέρνηση αφήνει τώρα να διαρρεύσει ότι προσανατολίζεται στην άρση του λοκντάουν στη Μύκονο λόγω «σταθεροποίησης των επιδημιολογικών δεικτών». Δεν διευκρινίζει φυσικά ποιοι είναι οι επιδημιολογικοί δείκτες που σταθεροποιήθηκαν με δύο μέρες νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, όταν όλα τα μέτρα εδώ και ενάμιση χρόνο αποδίδουν σε βάθος τριών εβδομάδων το λιγότερο. Λες και δεν καταλαβαίνουμε ότι η υπαναχώρηση από την επιβολή του μέτρου οφείλεται σε οξύτατες αντιδράσεις των τοπικών επιχειρηματιών και όχι στη βελτίωση κάποιου επιδημιολογικού δείκτη.

Η κυβέρνηση είναι σοβαρά εκτεθειμένη για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί τα μέτρα ασφαλείας που ανακοίνωσε αποδείχτηκαν διάτρητα. Υποτίθεται πως στη Μύκονο, με το 85% του πληθυσμού εμβολιασμένο και τους προσερχόμενους τουρίστες να υποβάλλονται σε έλεγχο, το νησί ήταν πλήρως θωρακισμένο. Δεύτερον, γιατί δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ενίσχυσης των υποδομών Υγείας και καραντίνας στους τουριστικούς προορισμούς. Τρίτον, γιατί στη Μύκονο δεν κατάφερε να επιβάλει μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους, όπως απειλεί εδώ και καιρό. Τέταρτον, γιατί υπαναχωρεί από την επιβολή των μέτρων με τον πλέον γελοίο τρόπο.

Και είναι η ίδια αστεία κυβέρνηση που, ενώ ρεζιλεύεται στη Μύκονο, στην Αθήνα ξεθάβει το λατρεμένο της τσεκούρι των απολύσεων, κόβει μισθούς και ενδεχομένως ασφάλιση από όσους εργαζόμενους δεν συμμορφωθούν, βρίζει και τσαμπουκαλεύεται στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας.

Με τι κύρος μόνο η ίδια το ξέρει πλέον. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν ξέρει αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει.

Το κύριο άρθρο σήμερα στην ”ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Donald Sutherland. Ο θρυλικός...

Πορεία στο Σύνταγμα με σύνθημα “Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργαζόμενους” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα...

Μητσοτάκης αμετανόητος, με υποσχέσεις και δειλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ...
Διαφήμιση