Ζητείται ελπίς

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με τον κίνδυνο αθέλητης λογοκλοπής – το παθαίνουν εξάλλου και οι καλύτερες οικογένειες – πρέπει να επισημάνουμε ότι το ζήτημα της θέσπισης πλαφόν στα κέρδη και στις τιμές, είναι ένα μέτρο που θα τύχαινε μεγάλης ανταπόκρισης από την κοινωνία.

Το πρότεινε χθες στη Βουλή και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, προτίμησε να λειτουργήσει περισσότερο θεσμικά. Περιμένει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή για να δει αν θα κινηθεί, όχι προς την κατεύθυνση του πλαφόν, αλλά προς την επιβολή ενός προσωρινού φόρου στα έκτακτα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών.

Έτσι τα χαρακτηρίζει η ΕΕ στο προσχέδιο απόφασης: έκτακτα. Τι σημαίνει αυτό μένει να το δούμε. Πάντως οι ζημιές του κόσμου δεν είναι καθόλου έκτακτες, συνεχιζόμενες, σχεδόν μόνιμες και όλο και χειρότερες είναι. Αλλά είπαμε, όχι… βιασύνες.

Στο μεταξύ, την αισχροκέρδεια στην ενέργεια την βλέπουμε, την καμαρώνουμε και τίποτα δεν κάνουμε γι’ αυτή. Από δίπλα η καταγγελλόμενη τεχνητή έλλειψη προϊόντων και η φραντζόλα, σκάρτο μισόκιλο,  στο ένα ευρώ. Γι’ αυτά τα εγκλήματα δεν θα αποδοθούν κατηγορίες.

Και δεν θα αγγιχτούν οι μηχανισμοί της νόμιμης αισχροκέρδειας, όπως ο τρόπος διαμόρφωσης της χονδρικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας, το τζογάρισμα στο ενεργειακό χρηματιστήριο, όλα όσα φτιάχτηκαν για να εγγυώνται μεγάλα κέρδη στις ενεργειακές εταιρείες.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει το σοβαρό θέμα του πολέμου με προπαγανδιστικούς όρους της κακιάς ώρας, όπως ότι πρόκειται για τη δημοκρατία ενάντια στον ανατολικό δεσποτισμό. Δεν έχουμε καμία ελπίδα…

Πηγή: independentnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ταραχή στο Μαξίμου και στη ΝΔ για επικείμενη αποκάλυψη “βόμβα” Τσίπρα για τις υποκλοπές

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στο κοινοβούλιο και στο Μαξίμου τις...

Προκλητική δήλωση Θεοδωρικάκου 3 μέρες μετά τον πυροβολισμό στον 16χρονο Ρομά

Ενώ η ελληνική κοινωνία «βράζει» εδώ και τρεις ημέρες...

ΣΥΡΙΖΑ: Με δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια

Δημοσκοπήσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου...

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πήρε το μάθημά της από την 108η θέση

Σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την ελευθερία του Τύπου,...
Διαφήμιση