Ευρωβουλευτές ΝΔ: Μεγάλο ρεζιλίκι – Αναγκάστηκαν να υπερψηφίσουν την έκθεση υπέρ της άμβλωσης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η έκθεση της Επιτροπής Γυναικών (FEMM) του ΕΚ που χαρακτηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα, καθώς και υποστηρίζει την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των γυναικών.

Με 378 υπέρ, 255 κατά και 42 αποχές η έκθεση εγκρίθηκε κυρίως με τη στήριξη των ευρωβουλευτών της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων. Όπως ενημέρωσε ευθύς εξ αρχής ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τα κατά προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το υπερσυντηρητικό ECR και την ακροδεξιά.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή, οι ΕΒ της ΝΔ αναγκάστηκαν να την υπερψηφίσουν

Νωρίτερα, χέρι χέρι με τους υπερσυντηρητικούς της ομάδας ECR, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν υπερψηφίσει το αίτημα να μη συζητηθεί, και άρα να μην κατέβει προς ψήφιση, η έκθεση ως απαράδεκτη!

Όμως, την ώρα που οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συντασσόντουσαν με τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, οι ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου απέτρεψαν ένα ακόμη πισωγύρισμα στα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών, απορρίπτοντας το αίτημα, που έλαβε 391 ψήφους κατά, 280 υπέρ και 10 αποχές.

Για «μεγάλη νίκη» στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν η έκθεση υπερψηφίστηκε με 378 ψήφους, έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Η έκθεση μόλις εγκρίθηκε από την Ολομέλεια! 378 υπέρ-255 κατά-42 αποχές», ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή. 

«Οι ΕΒ της ΝΔ, μαζί με την Ακροδεξιά κ τους υπερσυντηρητικούς, αφού απέτυχαν  να καταρρίψουν ως απαράδεκτη την έκθεση που υπερασπίζεται την άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα, την υπερψήφισαν!», σχολίασε. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη

«Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αμφισβητούν το κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση», τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος. «Ψήφισαν υπέρ της καταγγελίας έκθεσης, που χαρακτηρίζει ως “ανθρώπινο δικαίωμα” το δικαίωμα στην άμβλωση», συμπληρώνει. 
 
«Ακροδεξιοί και συντηρητικοί σε ολόκληρη την Ευρώπη κάνουν ότι μπορούν για να μας γυρίσουν σε ένα παρελθόν χωρίς δικαιώματα. Νομίζουν ότι το γυναικείο σώμα τους ανήκει, νομίζουν ότι οι ζωές μας τους ανήκουν», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος. 
 
«Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Η ηγεμονία ακροδεξιών ιδεών στο εσωτερικό της είναι ολοφάνερη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Για άλλη μια φορά ο σκοταδισμός θα ηττηθεί», καταλήγει στην ανακοίνωσή του. 

Νέα Δημοκρατία: Fake news από Κουμουνδούρου

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν και παραμένει αγαπημένο σπορ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ουδέποτε υπερψήφισαν έκθεση εναντίον του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, η νομοθέτηση του οποίου είναι άλλωστε αρμοδιότητα των Εθνικών Κοινοβουλίων. Η Νέα Δημοκρατία σταθερά στηρίζει αυτό το δικαίωμα των γυναικών.
 
Είναι λυπηρό ο ΣΥΡΙΖΑ, για πολλοστή φορά, να ευτελίζει τις διαδικασίες του ευρωκοινοβουλίου για να δημιουργεί εντυπώσεις στο εσωτερικό της χώρας και να διασπείρει συνεχώς fake news λόγω πολιτικής ένδειας.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος...

Κέρδη για τους μεγάλους, ασφυξία για μικρούς και εργαζόμενους

*Της Μαριάννας Τόλια - Την ώρα που λίγες μεγάλες...

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας θα συγκληθεί εκτάκτως...

Φόρουμ Δελφών: Από διεθνές βήμα, τηλεοπτικό πρόγραμμα…

*Του Στράτου Βαλτινού - Περισσότερο με τηλεοπτικό  πρόγραμμα, παρά με...
Διαφήμιση