Επικίνδυνοι για την κοινωνία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εχουν περάσει ελάχιστες μέρες από τότε που η κυβέρνηση γελοιοποιήθηκε με την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα και γελοιοποιείται ξανά με την εξέλιξη της πανδημίας. Η έκρηξη των κρουσμάτων, για την οποία όλοι οι ειδικοί προειδοποιούσαν εδώ και καιρό, βρήκε τον Πλεύρη να έχει μόλις ανακοινώσει μέτρα για τις 3 Ιανουαρίου και τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει διακοπές στα Ζαγοροχώρια.

Οι εκ των υστέρων προσπάθειες να σταλεί μήνυμα ότι υπάρχει έλεγχος, εποπτεία και διαχείριση της κατάστασης μόνο θυμηδία προκαλούν, όσο κι αν η δημόσια εικόνα αυτής της κυβέρνησης προστατεύεται από τη λίστα Πέτσα.

Η κυβερνητική φθορά που ξεκίνησε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού είναι πλέον ραγδαία και μη αναστρέψιμη. Αλλά δεν πρόκειται για αστείο. Με αυτά τα μασκαραλίκια ο κόσμος ξεχνά ότι το ΕΣΥ είναι ανοχύρωτο, με εκατοντάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

 Ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν να λειτουργούν υπό συνθήκες συνωστισμού γιατί κανείς δεν θέλησε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Και ότι η Κεραμέως κρατάει ανοιχτά τα σχολεία με ένα απίθανο μέτρο διοικητικού χαρακτήρα, που ορίζει ότι για να κλείσει μια τάξη, πρέπει να αρρωστήσει το 50%+1 των παιδιών.

Το ότι το επιτελικό κράτος γελοιοποιείται δεν σημαίνει ότι η κατάσταση δεν είναι σοβαρή.  Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με μέτρα μηδενικού κόστους τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται για την κοινωνία. Και σ’ αυτό η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά.

* Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Επέτειος Γρηγορόπουλου / Οι μαθητές φώναξαν: «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» (Φωτορεπορτάζ)

Μαθητές και μαθήτριες από δεκάδες σχολεία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τιμήσουν και να...

Βουλή: Ο Μητσοτάκης έριξε στην πυρά τους ελεύθερους επαγγελματίες ως συλλήβδην φοροφυγάδες

Το νομοσχέδιο συνιστά μια σημαντική μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης ισχυρίστηκε...

Αράχωβα: Οργή για την κακοποίηση του χάσκι που υπέκυψε τελικά – Κοντά στη σύλληψη του δράστη

Σοκ έχει προκαλέσει το αποτρόπαιο έγκλημα του βασανισμού και...

Αυγέρη: Αντισυνταγματικά τα τεκμήρια που προβλέπει το νέο φορονομοσχέδιο

Βολές κατά της κυβέρνησης για το φορολογικό νομοσχέδιο και...
Διαφήμιση