Εναλλακτικό σχέδιο τώρα!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ανήσυχος ο Κ. Μητσοτάκης από τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησής του εξαιτίας της ακρίβειας, της πανδημίας και της πρόσφατης κακοκαιρίας, αλλά και θορυβημένος από σενάρια που ακούγονται τελευταία για κυβέρνηση τεχνοκρατών, διαρρέει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ούτε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Προσπαθεί να δείξει αποφασιστικότητα βασισμένος στη στήριξη της λίστας Πέτσα και των δημοσκόπων.

Αλλά τα χαρτιά του έχουν καεί. Η χώρα μαστίζεται από το χειρότερο κύμα ακρίβειας στην Ε.Ε., που, σε συνδυασμό με τους εξαθλιωμένους μισθούς, πνίγει την κοινωνία. Τα δημοσιονομικά έχουν ξεφύγει, αφού πάνω στην ύφεση της πανδημίας έρχονται να προστεθούν το όργιο των απευθείας αναθέσεων, οι φοροαπαλλαγές για τους έχοντες και τα ντιλ που λεηλατούν το δημόσιο συμφέρον.

Ο προϋπολογισμός, που στήθηκε αγνοώντας την πανδημία και την ακρίβεια και υποεκτιμώντας δραματικά τον πληθωρισμό, έχει ήδη πέσει έξω. Οι επιχειρήσεις της χώρας αντιμετωπίζουν εκτίναξη του κόστους παραγωγής και είναι αποκλεισμένες από τις τραπεζικές πιστώσεις.

Και τα χρήματα του ταμείου Ανάκαμψης φαίνεται να μην είναι τόσο δεδομένα, αφού η Ευρώπη δείχνει εμφανώς επιφυλακτική για το πώς προτίθεται να τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με βάση αυτή την εικόνα, ό,τι κι αν λέει ο Μητσοτάκης, οι εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Και οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να είναι έτοιμες για ένα στέρεο εναλλακτικό σχέδιο. Γιατί ποτέ δεν ήταν τόσο απαραίτητο όσο τώρα.

*Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει ασυλία με μνημονιακή τροπολογία σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

*Του Κώστα Πουλακίδα - Με μνημονιακού ύφους τροπολογία η...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τσουχτερές τιμές στα νέα «πράσινα» τιμολόγια – Οι τιμές των προμηθευτών

Μεγάλες αποκλίσεις στις προσφορές των προμηθευτών για το "πράσινο"...

Ο Χρήστος Ράμμος καταγγέλλει: Προσπάθειες να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ – Απειλές από όργανα του κράτους

Την προσπάθεια να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ, καθώς και σοβαρά ζητήματα...

Υποσχέσεις Μητσοτάκη από την COP28 για μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε για άλλη μια φορά...
Διαφήμιση