Ελλάδα 2021 με επιτελικό κράτος Μητσοτάκη – Aπίστευτες εικόνες από πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αυτοσχέδια γέφυρα έφτιαξαν οι καθηγητές – Τα παιδιά πατούσαν πάνω σε θρανία για να βγουν από το πλημμυρισμένο κοντέινερ όπου στεγάζεται το σχολείο τους

Ηκακοκαιρία «Μπάλλος» έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την Αττική, με δρόμους, σπίτια, σχολεία να έχουν πλημμυρίσει.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο από το 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας. Τα κοντέινερ στα οποία στεγάζεται πλημμύρισαν και οι μαθητές αναγκάστηκαν να βγουν αφού οι καθηγητές έκαναν μια πρόχειρη γέφυρα χρησιμοποιώντας θρανία.

https://youtu.be/6M8P-zsYmqA

Όπως φαίνεται και στο δεύτερο βίντεο, το προαύλιο του σχολείου έχει μετατραπεί σε λίμνη.

«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέινερ», ανέφερε στο GRTimes εκπαιδευτικός του σχολείου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές πέρασαν καθηγητές και μαθητές, μέχρι να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και απορρίμματα, ενώ το επικλινές έδαφος βοήθησε στη συσσώρευση των υδάτων. «Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους» σημείωσε.

«Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια» τόνισε.

* Πληροφορίες από avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση