Ελεύθερη πτώση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το κυβερνητικό πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται πλέον, ακόμα και για τους υποστηρικτές τους. Ακόμα και για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. 

Στις τελευταίες δηλώσεις του παραδέχεται πως έχει πλήρως αποσταθεροποιηθεί. Για πρώτη φορά, στα τελευταία δυόμιση χρόνια, αποχαιρέτησε την αυτοδυναμία και έκανε λόγο για κυβέρνηση συνεργασίας. Αλλά δεν λέει με ποιον. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει πως έχει καταλάβει σε ποιο σημείο βρίσκεται. Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη μεγάλη πτώση για τη Νέα Δημοκρατία, το ξεφούσκωμα του ΚΙΝΑΛ και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ο κ. Μητσοτάκης με την παραδοχή του, επιβεβαίωσε το ορθό της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Οι πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής είναι σημαντικές. Όχι μόνο μπορούν, αλλά και θα δώσουν σταθερότητα με μία προοδευτική κυβέρνηση και πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.. Αυτός έχει μείνει να ομνύει δήθεν στη σταθερότητα, αλλά να απειλεί με κάλπες επ’ αόριστον μήπως και βγει αυτοδύναμος.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην πιο κρίσιμη καμπή του κυβερνητικού αφηγήματος. Δεν τους βγαίνει τίποτα. Καμία προπαγάνδα, καμία στημένη δημοσκόπηση δεν λειτουργεί ως σωσίβιο για τον συσσωρευμένο θυμό των πολιτών. Κι αυτό το ξέρουν.

Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών καθημερινά λόγω πανδημίας δεν λένε να περιοριστούν. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται σε μεγάλο ποσοστό ακόμα και εμβολιασμένοι πολίτες. Για την κυβέρνηση αυτό έχει γίνει, απλά, μια συνήθεια.

Ο πληθωρισμός για τον μήνα Μάρτιο έφτασε στο 8%, την ώρα που στην ευρωζώνη ήταν χαμηλότερα, στο 7,5%. Οι μισθοί παραμένουν παγωμένοι σε επίπεδα χαμηλότερα του 2010 και η όποια υπόσχεση για ανεπαρκή αύξηση, δείχνει να έχει ήδη εξανεμιστεί από τις ανατιμήσεις. Τα καρτέλ στην αγορά ενέργειας, πρωτοστατούσης της ΔΕΗ, συνεχίζουν να οργιάζουν. Ο κ. Μητσοτάκης δεν λαμβάνει μέτρα να αντιμετωπίσει τις τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται άμεσα, ενώ τα νοικοκυριά πια δεν έχουν να πληρώσουν τα βασικά.

Η έρευνα το ΙΝΕ ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτική. Οι 6 στους 10 πολίτες αδυνατούν μέρα με τη μέρα να έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη διατροφής. Και η ακρίβεια λόγω πολέμου δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα.

Μόνο μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, το αλεύρι αυξήθηκε κατά 70%, ενώ υπολογίζεται από το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών πως ένας φούρνος που πλήρωνε 1.000 ευρώ ρεύμα, σήμερα πληρώνει 3.000 ευρώ. 

Σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση παρουσιάζεται ως ένας απλός θεατής και ο κ. Μητσοτάκης απλά διαπιστώνει πως πρέπει «να προετοιμαστούμε για περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας». Ζοφερές διαπιστώσεις χωρίς λύσεις και προτάσεις. Χωρίς μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ για καύσιμα και τρόφιμα αντίστοιχα. Χωρίς έλεγχο της αισχροκέρδειας της ΔΕΗ και πλαφόν στους λογαριασμούς. 

Ο κ. Μητσοτάκης είναι δέσμιος των συμφερόντων που τον στήριξαν. Οι δημοσκοπήσεις αναγκάζονται πια να καταγράφουν την τάση οργής και απελπισίας και να διορθώνουν τη στρεβλή εικόνα που έδιναν μέχρι πρόσφατα, υπό το φόβο πως όταν έρθουν οι κάλπες για μία ακόμη φορά θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προστατεύει – ακόμα και σε αυτήν την τραγική συγκυρία – τους λίγους και κολλητούς. Το πολιτικό κόστος που έχει αρχίσει να πληρώνει δεν έχει επιστροφή. Καμία επικοινωνιακή φούσκα δεν είναι ικανή να τους διασώσει.

Πηγή: Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση