Δ. Λιάκος: “Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στην ακρίβεια, αλλά η κυβέρνηση εμμένει στις ιδεοληψίες της”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πέντε προτάσεις που μπορούν να δώσουν απάντηση στον πληθωρισμό και στις ανατιμήσεις, αλλά η κυβέρνηση εμμένει στην αποτυχημένη ιδεοληπτική τακτική της», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη ο οικονομολόγος, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

«Απέναντι στην καταιγίδα των ανατιμήσεων, προτείναμε από πολύ νωρίς την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια και του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε είδη πρώτης ανάγκης, την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, ελέγχους για την πάταξη της κερδοσκοπίας και την αξιοποίηση πόρων για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών. 

Η δέσμη αυτών των μέτρων, δίνει λύσεις στο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία και σε επίπεδο φυσικών προσώπων αλλά και σε επίπεδο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όμως η κυβέρνηση, όπως και στην αντιμετώπιση της πανδημίας ακολούθησε το σύστημα του Σταυρού, να ευχηθούμε δηλαδή ότι όλα αυτά θα τελειώσουν γρήγορα. 

Σαφώς όλες οι προτάσεις που καταθέσαμε έχουν ένα δημοσιονομικό κόστος, το οποίο ανέρχεται στο 1% του ΑΕΠ, πρόταση που θα μπορούσε να αντισταθμιστεί με μέτρα και πολιτικές αναδιανομής.  

Η κυβέρνηση αν ενδιαφερόταν τόσο για το δημοσιονομικό κόστος, δεν θα προχωρούσε σε φοροελαφρύνσεις των υψηλών εισοδημάτων και στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Δεν θα καταργούσε την φορολογία των επιχειρήσεων, ούτε θα διόγκωνε τις αμυντικές δαπάνες και μάλιστα χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος για τη χώρα. Επίσης δεν θα δημιουργούσε εκπαιδευτικό κέντρο για την αεροπορία. Αντίθετα αντιμετωπίζει το πρόβλημα με ιδεολογική και ιδεοληπτική εμμονή, της προηγούμενης τριαντακοπενταετίας η οποία παγκοσμίως εγκαταλείπεται ως χρεοκοπημένη.  

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο πρόβλημα γιατί η ελάφρυνση του κόστος της αμόλυβδης κατά 40 λεπτά το λίτρο θα σήμαινε σημαντική ελάφρυνση στην τσέπη του καθενός και σαφής βελτίωση του εισοδήματος. Την ίδια στιγμή θα μειώνονταν και το μεταφορικό κόστος, το οποίο χτυπά και το χωράφι και τον καταναλωτή». 

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση