Δουλεύουν για τους ιδιώτες της Υγείας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η κυβέρνηση ομολογεί πλέον ανοιχτά ότι μεθοδεύει το κλείσιμο νοσοκομείων στην περιφέρεια μόλις χαλαρώσει η πίεση από την πανδημία. Η απόφαση αυτή προκαλεί ήδη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες. Και η αναστάτωση αυτή αναμένεται να ενταθεί όταν δρομολογηθεί η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και από το εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης.

Η σύσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Μ. Γκάγκα με βουλευτές της περιφέρειας -γιατρούς στην πλειοψηφία τους, όπως λέει το ρεπορτάζ- αποσκοπεί στη στάθμιση και τον έλεγχο των αντιδράσεων αυτών.

Όσες όμως και αν πρόκειται να είναι οι αντιδράσεις, το αυτί του Μητσοτάκη και του Πλεύρη δεν ιδρώνει. Βασική τους πρόθεση είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτών της Υγείας και αυτή είναι η αποστολή του Πλεύρη στο υπουργείο. Και οι ιδιώτες ζητούν, πρώτον, τις συγχωνεύσεις ή το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, που θα τους φέρει απελπισμένους πελάτες και, δεύτερον, τη συμμετοχή τους σε δημόσιες δομές Υγείας.

Είναι περιττή φυσικά η σύγκριση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα σε συνθήκες Μνημονίων έσωσε νοσοκομεία από τη χρεοκοπία, ηθικοποίησε το σύστημα των προμηθειών, έκανε διαφανείς τις λίστες των χειρουργείων, άνοιξε δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας και προσέλαβε προσωπικό.

Η παρούσα κυβέρνηση δουλεύει αποκλειστικά για τους ιδιώτες της Υγείας. Και αυτή είναι η απάντηση στο γιατί μέσα στην πανδημία αρνείται να κάνει προσλήψεις, αρνείται να ανοίξει τις ΜΕΘ που χρειάζονται και οδηγεί το ΕΣΥ στην εγκατάλειψη και την κατάρρευση.

* Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέφτουν οι μάσκες για τον «μη κερδοσκοπικού» χαρακτήρα των ιδιωτικών ΑΕΙ

*Της Άννας Ανδριτσάκη - Αλλαγές που δεν θα γίνονταν...

Στέφανος Κασσελάκης: Με αλλαγές σε πρόσωπα στήνει «δικό του» ΣΥΡΙΖΑ

*Της Κατερίνας Κουτσελάκη - Αλλαγές σε πρόσωπα και διαδικασίες...

Νίκος Μπίστης για τον ΣΥΡΙΖΑ: Θλίψη, πόνος, ντροπή

Αυτή την πικρή γεύση αφήνει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Και...
Διαφήμιση