Δημοσκόπηση: Σε «ελεύθερη πτώση» η κυβέρνηση και μάζεμα της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση –η οποία δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει μεγάλα θέματα που ανησυχούν την κοινωνία, όπως είναι η ακρίβεια– φαίνεται να αποτυπώνεται εν μέρει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

Στην έρευνα της Marc που παρουσιάστηκε χθές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, καταγράφηκε πτώση της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, κατά 1,7%, σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη νέα άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ (κατά 0,3%), έφερε σημαντικό ψαλίδισμα της διαφοράς μεταξύ των δύο κομμάτων κατά 2%, σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της Marc που έγινε μόλις πριν από δέκα μέρες (13 Μαρτίου του 2022).

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. βρίσκεται πλέον στο 30,8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,5% και την απόσταση ανάμεσα στα δύο κόμματα να είναι στο 9,3%. Στη δημοσκόπηση της 13ης Μαρτίου, η Ν.Δ. ήταν στο 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,2% και η διαφορά στο 11,3%.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής φαίνεται πως υποχωρεί κατά 0,5% και βρίσκεται στο 14%. ΚΚΕ (5,5%) και Ελληνική Λύση (4,7%) συμπληρώνουν τα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή, από την οποία φέρεται να απουσιάζει οριακά (2,9%) το ΜέΡΑ25.

Παράλληλα, περίπου ο ένας στους δύο ερωτηθέντες (ποσοστό 49,8%) εκδήλωσαν την επιθυμία τους να διεξαχθούν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Όσο για τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, εξακολουθεί να είναι η ακρίβεια, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πανδημία να ακολουθούν.

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αναστέλλουν, αλλά για ένα έτος, την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα καμένα του Έβρου 

Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε...

Ενωτικοί και σε αντίθετη γραμμή με τον Φίλη, Θεοχαρόπουλος και Καλπάκης

Έχει το ενδιαφέρον του. Σε αντίθεση με το Νίκο Φίλη,...

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει 6.000 απολύσεις από τα νοσοκομεία και εισβολή εργολάβων

Το πάρτι των εργολάβων στα δημόσια νοσοκομεία με την ανοχή του υπουργείου Υγείας και τον εργασιακό...

Πέθανε η εγγονή του Νέλσον Μαντέλα μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Έφυγε από τη ζωή η Ζολέκα Μαντέλα, εγγονή του Νέλσον...
Διαφήμιση