Γ. Σαρακιώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, φέρνει ξανά το θέμα στη Βουλή

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τη σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα το παρόν και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής 45 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία.

Την επιστολή προσυπογράφει ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπογραμμίζουν την τεράστια σημασία της ΛΑΡΚΟ για την εθνική οικονομία, καθώς «συνιστά τη μοναδική εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ε.Ε. και μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως, προσφέροντας περίπου 1.300 θέσεις απασχόλησης και αποτελώντας εφαλτήριο της οικονομικής δραστηριότητας στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στη Βοιωτία, στην Κοζάνη, στην Καστοριά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η δραστηριότητα της εταιρείας διασυνδέεται άρρηκτα με 10.000 ΑΦΜ, γεγονός το οποίο αναδεικνύει το σαφή αντίκτυπο της αναστολής λειτουργίας της στην ευρύτερη οικονομική πραγματικότητα των ως άνω Περιφερειακών Ενοτήτων».

Εν συνεχεία, υπενθυμίζεται ότι «ο άμεσος κίνδυνος αναστολής λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ επέρχεται κατόπιν της συστηματικής απαξίωσής της από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και μέσω της τροπολογίας του Φεβρουαρίου του 2020 στο νόμο 4664/2020, οπότε και υλοποιήθηκαν μειώσεις στους μισθούς των εργαζόμενων έως και 40% και οι μονάδες παραγωγής της εταιρείας αφέθηκαν να υπολειτουργούν. Εν συνεχεία, η Κυβέρνηση δρομολόγησε την απόλυση του συνόλου των εργαζόμενων και τον διωγμό τους από τον οικισμό της εταιρείας, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του παραγωγικού χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ και παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες τιμές του νικελίου δίνουν την  δυνατότητα συνέχισης της παραγωγής στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η διεθνής τιμή του νικελίου έχει εκτοξευτεί από τα περίπου 14.000 δολάρια/τόνο στα 82.000 και ως εκ τούτου, προκύπτουν νέα δεδομένα όσον αφορά τους όρους εξυγίανσης της εταιρείας».

Όπως αναφέρει ο κ. Σαρακιώτης: «Η άνοδος της διεθνούς τιμής του νικελίου εισάγει νέα δεδομένα στη διαδικασία εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ και καθιστά έτι περαιτέρω παράλογη την πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ. η οποία, ενάντια ακόμη και στις προεκλογικές της εξαγγελίες, αποφάσισε να οδηγήσει στην ανεργία 1.300 εργαζόμενους και να μην μπορεί να εγγυηθεί ούτε τη διατήρηση του παραγωγικού χαρακτήρα της εταιρείας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που διαχρονικά λαμβάνει για τη βιώσιμη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, θέτει εκ νέου το ζήτημα στη Βουλή και καλεί την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων και του δημοσίου συμφέροντος».

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

“Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία”: Το τελικό ανακοινωθέν – Ποιές χώρες δεν υπέγραψαν

Οπόλεμος της Ρωσίας στη Ουκρανία προκαλεί «μεγάλης κλίμακας ανθρώπινο...

Μητσοτάκης από Ελβετία: Μήνυμα κλιμάκωσης της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Μήνυμα, όχι «ειρήνης», αλλά κλιμάκωσης της εμπλοκής της χώρας...

Ευρωεκλογές 2024: H επόμενη μέρα και η θετική εναλλακτική

*Γράφει η Δανάη Κολτσίδα - Οι ευρωεκλογές τελείωσαν, αλλά...

Ποια είναι η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Σε προηγούμενα άρθρα, περιγράψαμε τις...
Διαφήμιση