Γ. Κύρτσος: “Στις εκλογές ο Μητσοτάκης δεν θα χάσει μόνο την Πρωθυπουργία αλλά και την ηγεσία στη ΝΔ”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Καταπέλτης – για ακόμα μια φορά – ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτης που διέγραψε από τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαιτίας της κριτικής που του ασκούσε και των καταγγελιών για συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis !

«Δεν νομίζω πως μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μαζέψει την πτώση της ΝΔ που καταγράφεται και δημοσκοπικά», δήλωσε “Στο Κόκκινο 105.5” και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, κ. Γιώργος Κύρτσος.

«Δεν μαζεύεται για δυο λόγους: Πρώτον γιατί η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, είναι μια πολυδιάστατη κρίση. Ξεκίνησε με την πανδημία, μετά πήγαμε στην νέα ενεργειακή κρίση, είχε χαθεί ο έλεγχος της οικονομίας, όπως είχα επισημάνει πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Τώρα ήρθε και ο λογαριασμός του πολέμου και βλέπω μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι πως ο λαός μπορεί να συγχωρέσει μια κυβέρνηση που δεν τα καταφέρνει σε τόσο κρίσιμες συνθήκες. Δεν νομίζω όμως πως μπορεί να ανεχθεί μια κυβέρνηση που στέλνει μηνύματα πως παίζει με λόμπι, με μεγάλα συμφέροντα κλπ», σημείωσε ο κ. Κύρτσος, προσθέτοντας πως «χαρακτηριστικά είναι όσα συμβαίνουν με τους λογαριασμούς ενέργειας, τα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ενέργειας, όλα αυτά δηλαδή που ο κ. Μητσοτάκης κάνει πως δεν βλέπει. Έχει διπλό πρόβλημα λοιπόν η κυβέρνηση. Αποτελεσματικότητας και πολιτικού ήθους».

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, «υπάρχει μια πολιτική μπλόφα από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη. Από τη μια, παίζει σκληρά με το λόμπι του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και από την άλλη υποκρίνεται πως περιμένει ρυθμίσεις για το φυσικό αέριο και γενικότερα για την ενέργεια, σε επίπεδο ΕΕ. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένει τις αποφάσεις της ΕΕ, οι οποίες θα είναι γενικές και σε ένα πλαίσιο συμβιβασμού. Άλλες χώρες έχουν βρει λύσεις εθνικές, αφού δεν δέχονται τις γενικές λύσεις. Για αυτό έχουμε χάσει τον λογαριασμό και σαν νοικοκυριά και σαν οικονομία».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κύρτσος ανέφερε πως «έχουμε ένα πρόβλημα με τον Μητσοτάκη. Αυτή τη στιγμή είναι πολιτικά απομονωμένος στην Ευρώπη κι αυτό το βλέπω και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Υπάρχει συρρίκνωση των δυνάμεων της κεντροδεξιάς κι αυτό μειώνει την επιρροή του Μητσοτάκη. Στις επόμενες εκλογές εκτιμώ πως θα χάσει και την πρωθυπουργία και μάλλον θα χάσει και την ηγεσία της ΝΔ».

Πηγή: avgi.gr

*Φωτογραφία: pronews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το πολιτικό ρεπορτάζ μαδά τη μαργαρίτα των εκλογών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μύρισε» εκλογές το περασμένο Σάββατο μιλώντας στην Καλλιθέα...

Σε λίγες ώρες αναμένεται η κακοκαιρία «Άριελ» στην Ελλάδα – Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Ένα χαμηλό βαρομετρικό, προερχόμενο από τη Σικελία και κινούμενο...

Αλέξης Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός δεν μυρίζει τις εκλογές, τις προκηρύσσει» (βίντεο)

Με τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας παρομοίασε την τρέχουσα...

Τι περιμένει η Δικαιοσύνη;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ιθύνων νους της συγκάλυψης....
Διαφήμιση