Γιώργος Κύρτσος: Λάθος ο χρόνος και οι όροι ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Η ΔΕΗ εκχωρείται σε funds που δεν έχουν παράδοση στην ενέργεια και θα επιδιώξουν το maximum κέρδος αδιαφορώντας για τις μακροπρόθεσμες επιδόσεις”

“Είμαστε σε φάση αύξησης των τιμολογίων, τα νοικοκυριά θα στενάξουν, οι μικρομεσαίοι θα πιεστούν και οι μεγάλοι βιομηχανικοί παίκτες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Επομένως το πολιτικό τάιμινγκ δεν είναι σωστό από οικονομική, κοινωνική και πολιτική άποψη”, είπε στον ρ/σ ”Στο Κόκκινο 105,5” και στην Βούλα Κεχαγιά, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος.

“Είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αρκεί να γίνονται στην κατάλληλη ώρα με τους κατάλληλους όρους. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι έχει αποσταθεροποιηθεί διεθνώς και ειδικά στην ΕΕ και στην Ελλάδα η αγορά της ενέργειας. Ανεβαίνει το φυσικό αέριο, ανεβαίνει το πετρέλαιο.

Παράλληλα δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως η νέα ενεργειακή αγορά. Δεν ξέρουμε ακριβώς τί κάνουν οι ιδιώτες πάροχοι, εάν υπάρχει ένα σύστημα ελέγχου, το θέμα της τιμής σε ό,τι αφορά την παραγωγή ενέργειας διχάζει. Αρα με αυτές τις συνθήκες, καλό θα ήταν να αποφύγουμε αλλαγή στη ΔΕΗ η οποία μάλιστα απ’ ότι αντιλαμβάνομαι θα γίνει με επενδυτές που έρχονται από funds. 

Δεν θα έρθει δηλαδή κάποιος ισχυρός εδώ που έχει παράδοση στην ενέργεια να αναπτύξει τη ΔΕΗ. Το πιθανότερο είναι ότι θα έρθουν ειδικοί των funds  που πάνε για το μάξιμουμ κέρδος αδιαφορώντας για τις επιδόσεις τις μακροπρόθεσμες των εταιρειών που επενδύουν. 

Για όλους αυτούς τους λόγους κι επειδή είμαστε σε φάση αύξησης των τιμολογίων, τα νοικοκυριά θα στενάξουν, οι μικρομεσαίοι θα πιεστούν και οι μεγάλοι βιομηχανικοί παίκτες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Επομένως το πολιτικό τάιμινγκ κατά την άποψή μου δεν είναι σωστό από οικονομική, κοινωνική και πολιτική άποψη”.

Πηγή: Ρ/Σ ”Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκάλυψη των New York Times: Ο τιμοκατάλογος της Intellexa για το Predator

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των New York Times για...

Πρωτοφανές! Ο Μητσοτάκης «δραπέτευσε» από τη Βουλή χωρίς να απαντήσει στον Τσίπρα

Πρωτοφανές αντικοινοβουλευτικό ρεσιτάλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ερμήνευσε τον κανονισμό της...

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Αν αποδειχτεί ότι ψεύδεστε για τις υποκλοπές, θα παραιτηθείτε;»

Καταπέλτης ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του στην Ολομέλεια...

Βουλή: Ψέματα και κινδυνολογία από τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις 

Με το βλέμμα στο... μέλλον η ομιλία του πρωθυπουργού...
Διαφήμιση