Γιατί χαίρεται η Covid και χαμογελά, πατέρα;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Είναι κοινή διαπίστωση ότι ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται την Covid ως ευκαιρία. Να κάνει μέσα στο μισόφωτο της πανδημίας πραγματικότητα τα πιο σκοτεινά όνειρα των αφεντικών της χώρας. Να αξιοποιήσει την ανασφάλεια, τον φόβο, ακόμα και το πένθος από τις χαμένες ζωές για να θεμελιώσει την κατάσταση πολιορκίας ως καθεστωτική κανονικότητα. Παράλυτη Βουλή, αεικίνητη καταστολή, αστυνομία στα πανεπιστήμια, εργασιακή ζούγκλα, ασυλία στα golden boys. Και προαγωγή τής σήψης από τα υπόγεια στα ρετιρέ.  Ή, ακόμα καλύτερα, προαγωγοί παντός είδους στα ρετιρέ. Υπό το στοργικό βλέμμα των δυνάμεων της τάξης. Φρίκη!

Εκείνο που τώρα γίνεται καθαρό είναι ότι και η Covid εκμεταλλεύεται τον Μητσοτάκη ως ευκαιρία. Διότι το τείχος ανοσίας που διαφημίζει δεν έχει απλώς ρήγματα, αλλά χάσματα. Τα παστωμένα πλήθη των πληβείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα σπασμωδικά και αντικρουόμενα μέτρα. Η εχθρότητα για τη δημόσια Υγεία. Η προκλητική ανεμελιά εκείνων που θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα. Η διχαστική ρητορική και πράξη. Η χρήση των επιστημόνων ως αερόσακου. Και βέβαια η διαχείριση των εμβολίων, με την οποία κατάφερε να οδηγήσει κόσμο και κοσμάκη στην υποψία ότι επιδιώκει όχι ανοσία της αγέλης, αλλά εξουσία επί της αγέλης.

Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση για υγειονομικό σαμποτάζ. Κάτι τέτοια μόνο αυτός τα ξεστομίζει. Απλώς την πατήσαμε.  Έχουμε τον πιο ακατάλληλο πρωθυπουργό στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Πρώτον, γιατί όταν η πράξη ξεφουσκώνει τις διαφημισμένες του ικανότητες, αυτό που μένει κάνει εμάς να κλαίμε και την Covid να γελάει. Δεύτερον, γιατί δεν πιστεύει σε καμιά κοινωνική αλληλεγγύη, πολιτική, μέριμνα.  Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να ενισχύσει το ΕΣΥ, τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τα οχυρά κατά της Covid. Και να μην συνεχίσει να φορτώνει την ευθύνη στα άτομα καλώντας μας να φάμε εμβολιασμένοι και μη ο ένας τον άλλο. Μέχρι να μας φάει όλους η πανδημία.

Δεν είναι ότι δεν θέλει να νικήσει το κακό. Δεν μπορεί όμως. Δεν το ’χει.  Άλλο στρατηγό – πατέρα χρειαζόταν αυτή η μητέρα των μαχών. Αυτή είναι η αλήθεια. «Εγώ σε λέω πως είναι χαντούμης κι εσύ με ρωτάς πόσα παιδιά έχει» που φιλοσοφούσε η μακαρίτισσα κυρα – Μαριγούλα στη Θεσσαλονίκη. Καταλάβατε;

Από την εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το μέγαρο… υποκλοπών και ο «Ελληνας Νίξον» πολιτικά υπεύθυνοι για το ελληνικό Watergate

Περισσότερους από 12 δημοσιογράφους, πρόσωπα της τηλεόρασης και εκδότες...

Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: “Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την καθημερινότητά τους”

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει...

Δυσανεξία στη δημοκρατία

Πρόκειται για κομβικής σημασίας νίκη και στρατηγική ήττα ταυτόχρονα....
Διαφήμιση