Γιάννης Δραγασάκης: «O πόλεμος δεν μπορεί να είναι λύση σε κανένα πρόβλημα» (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το «όχι στον πόλεμο είναι κατηγορηματικό και αδιαπραγμάτευτο» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στη Βούλα Κεχαγιά ο κ. Δραγασάκης εξήγησε πως η αναθεωρητική επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται από κράτη στις μέρες μας, εντείνει τη ρευστότητα, δημιουργεί εντάσεις και διαμορφώνει συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης θα έπρεπε να είχε ακολουθηθεί από ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας το οποίο θα συμπεριλάμβανε και τη Ρωσία και δεν θα την οδηγούσε σε απομόνωση. 

Ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι η χωρίς «ναι μεν, αλλά» καταδίκη των πολεμικών ενεργειών και η αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάζονται δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκπέσει σε αντιρωσισμό και τόνισε «πως δεν είναι εχθρός ο ρωσικός λαός». 

Αναφερόμενος στις κυρώσεις ο βουλευτής εκτίμησε πως σίγουρα θα πλήξουν τη Ρωσία, ωστόσο ανέφερε πως είναι το μέσο κι όχι ο στόχος, ο οποίος παραμένει η ειρήνη. «Οπότε οι κυρώσεις δεν μπορεί να εκλαμβάνονται ως συνέχιση του πολέμου με άλλα μέσα, αλλά ως ένας μοχλός πίεσης ακριβώς για την επίτευξη της ειρήνης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μερικές (όχι και πολύ) βιαστικές παρατηρήσεις για την επίθεση του Ιράν

*Του Γιώργου Τσιάρα - Είναι απομεσήμερο της Κυριακής και,...

Πέθανε ο σπουδαίος μας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Θλίψη έχει σκορπίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση του...

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να μην δώσει ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ.

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...
Διαφήμιση