Βασίλης Σκουρής: 19,3 δισεκατομμύρια η περιουσία που απέκτησαν 9 άνθρωποι χάρη στις πατέντες για τα εμβόλια!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Του Βασίλη Σκουρή

Ζητούνται 50 δισ. δολάρια για να εμβολιαστεί το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού φέτος και το 60% το πρώτο εξάμηνο του 2022, για να τελειώσει η πανδημία! 62 χώρες ζητούν από την κατάργηση της πατέντας! Πόσοι υπολογίζονται οι νεκροί! Συγκλονιστικά στοιχεία που δημοσιεύει το Κ-Report

Τα στοιχεία που δημοσιεύει το K-Report του Κώστα Καλλίτση και της ομάδας του και αναδημοσιεύουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», είναι πραγματικά συγκλονιστικά, αλλά συνάμα και ανατριχιαστικά!

Σε 19,3 δισεκατομμύρια υπολογίζεται η περιουσία που απέκτησαν 9 άνθρωποι από την έναρξη της πανδημίας, χάρη στις πατέντες που εξασφαλίζουν μονοπώλιο παραγωγής εμβολίων για την covid-19!

Την ίδια ώρα αναζητούνται 50 δισεκατομμύρια προκειμένου να να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού έως το τέλος του 2021 και το 60% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, για να τελειώσει η πανδημία μέσα στο 2022! Η επιτάχυνση μάλιστα της ανάκαμψης που θα προκαλέσει αυτός ο εμβολιασμός θα αποφέρει πρόσθετο πλούτο ύψους 9 τρισ. δολ. παγκοσμίως μέχρι το 2025 –το μεγάλο του μέρος, στις πλούσιες χώρες!

Ταυτόχρονα, στις 27 πλουσιότερες χώρες και περιοχές του κόσμου, όπου ζει το 10,4% της ανθρωπότητας, έχει γίνει το 33% των εμβολιασμών. Στις πλούσιες χώρες οι εμβολιασμοί γίνονται με 30 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ότι στις φτωχές! Και όλα αυτά, ενώ επισήμως, μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 3.450.249 άνθρωποι από την covid-19. Σύμφωνα, όμως, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην πραγματικότητα οι θάνατοι είναι δύο έως τρεις φορές περισσότεροι, κυμαίνονται μεταξύ 6 και 8 εκατομμύρια!

Διαβάστε τα συγκλονιστικά στοιχεία του K-Report:

50 δισεκατομμύρια: Τόσα δολάρια υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι χρειάζονται για να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού έως το τέλος του 2021 και το 60% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, για να τελειώσει η πανδημία μέσα στο 2022. Η επιτάχυνση της ανάκαμψης που θα προκαλέσει αυτός ο εμβολιασμός θα αποφέρει πρόσθετο πλούτο ύψους 9 τρισ. δολ. παγκοσμίως μέχρι το 2025 –το μεγάλο του μέρος, στις πλούσιες χώρες. Τι προτείνει το ΔΝΤ εδώ.

19,3 δισεκατομμύρια: Τόση εκτιμάται η περιουσία που απέκτησαν 9 άνθρωποι από την έναρξη της πανδημίας, χάρη στις πατέντες που εξασφαλίζουν μονοπώλιο παραγωγής εμβολίων για την covid-19. Οι εννέα «δισεκατομμυριούχοι των εμβολίων» είναι: Stéphane Bancel, Moderna (4,3 δισ.), Ugur Sahin, BioNTech (4 δισ.), Timothy Springer, Moderna (2,2 δισ.), Noubar Afeyan, Moderna (1,9 δισ.), Juan Lopez-Belmonte, ROVI (1,8 δισ.), Robert Langer, Moderna (1,6 δισ.), Zhu Tao, CanSino Biologics (1,3 δισ.), Qiu Dongxu, CanSino Biologics (1,2 δισ.) και Mao Huihua, CanSino Biologics (1 δισ.), εδώ.

Εξήντα δύο: Τόσες είναι οι χώρες που ζήτησαν χτες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου μια ευρεία και μακράς διαρκείας, τουλάχιστον τριετή, κατάργηση των πατεντών. Οι 62 χώρες λένε ότι η άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τα εμβόλια, αλλά να περιλαμβάνει τις θεραπείες, τα διαγνωστικά μέσα, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα καθώς και τα υλικά για την παραγωγή τους. Υπενθυμίζουμε ότι η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε οριακά το ψήφισμα για την άρση της πατέντας των εμβολίων εδώ.

6.000.000-12.700.000: Επισήμως, μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 3.450.249 άνθρωποι από την covid-19 (εδώ). Σύμφωνα, όμως, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην πραγματικότητα οι θάνατοι είναι δύο έως τρεις φορές περισσότεροι, κυμαίνονται μεταξύ 6 και 8 εκατομμύρια (εδώ). Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα μοντέλα που χρησιμοποιεί ο Economist, με πιθανότητες 95%, ο πραγματικός αριθμός των θανάτων από covid-19 κυμαίνεται μεταξύ 7,1 και 12,7 εκατομμυρίων, με κεντρική τιμή τους 10, 2 εκατομμύρια θανάτους, εδώ.

1,6 δισεκατομμύρια: Σχεδόν 1,63 δισ. δόσεις εμβολίων έχουν γίνει παγκοσμίως έως σήμερα, οι εμβολιασμοί γίνονται με ρυθμό 28 εκατ./ημέρα. Από αυτό το σύνολο, 467 εκατ. δόσεις έχουν γίνει στην Κίνα, 282 εκατ. στις ΗΠΑ, 193 εκατ. στην Ινδία, 62 εκατ. στην Βραζιλία, 59 εκατ. στη Βρετανία, 44 στη Γερμανία, 32 εκατ. στη Γαλλία, 30 εκατ. στην Τουρκία και 25 εκατ. στο Μεξικό, ήτοι το 76% των δόσεων έχουν γίνει σε 10 χώρες. Διαφορετικά: Στις 27 πλουσιότερες χώρες και περιοχές του κόσμου, όπου ζει το 10,4% της ανθρωπότητας, έχει γίνει το 33% των εμβολιασμών. Στις πλούσιες χώρες οι εμβολιασμοί γίνονται με 30 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ότι στις φτωχές, εδώ.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τσίπρας από το «Λαϊκό Νοσοκομείο»: Το ΕΣΥ καταρρέει – Προτεραιότητά μας οι προσλήψεις

«Βιώνουμε μέρες κατάρρευσης του ΕΣΥ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

Παπαδημούλης: “Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το 2024 είναι απογοητευτικό”

Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2024, βρέθηκε στο επίκεντρο...

Έντονη αποδοκιμασία κατά Μητσοτάκη από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Μπορεί επί κυβέρνησής του να αποψιλώθηκε περαιτέρω από προσωπικό...
Διαφήμιση