Αύξηση φόρου στις πολυεθνικές αποφάσισαν οι G7 – Θετική αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μία ιστορική συμφωνία επετεύχθει από τους υπουργούς Οικονομικών των G7, καθώς αυξάνεται ο φόρος που πληρώνουν οι πολυεθνικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, συμφώνησαν χθες να δεσμευτούν στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα.

Η σχετική ανακοίνωση για την απόφαση αυτή αναφέρει τα εξής:

“Δεσμευόμαστε να φτάσουμε σε μια ισότιμη λύση ως προς την κατανομή των δικαιωμάτων φορολόγησης με τις χώρες να αποκτούν δικαιώματα φορολόγησης τουλάχιστον 20% επί του κέρδους που θα ξεπερνάει ένα περιθώριο 10% για τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες”.

“Θα φροντίσουμε για τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ της εφαρμογής των νέων διεθνών φορολογικών κανονισμών και της κατάργησης όλων των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών”.

Το BBC μεταδίδει πως ανάμεσα στις εταιρείες που θα επηρεαστούν θα είναι η Amazon και η Google, γίγαντες δηλαδή του διαδικτύου.

Θετικό πρώτο βήμα για την παγκόσμια φορολογική δικαιοσύνη και τον περιορισμό των φορολογικών παραδείσων αποτελεί η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών των G7, σημειώνει η τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και συμπληρώνει: «Αυτή η συμφωνία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τον περιορισμό των φορολογικών παραδείσων, την αύξηση των εσόδων στα κράτη, τη διαμόρφωση ενός πεδίου περισσότερο ισότιμου ανταγωνισμού».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Λέγε λέγε, κάτι έμεινε στο τέλος…

*Του Γιάννη Α. Μυλόπουλου - Φίλη ψυχολόγος, προσπαθώντας να...

Δίκη Άλκη Καμπανού / Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία...

Συνέντευξη Τσίπρα στο Ζάππειο: 5+1 αλήθειες για την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην οικονομία

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών 2023...

Εκτός ψηφοδελτιών της ΝΔ ο Πνευματικός μετά τις απάνθρωπες δηλώσεις του

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις...
Διαφήμιση