Ασφυξία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι επιχειρηματίες της εστίασης έκλεισαν χθες τα καταστήματά τους. Η επιτυχία της κινητοποίησης υπήρξε απόλυτη. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, η συμμετοχή έφτασε το 90%.

Και πολλοί άνθρωποι διαπίστωσαν ότι στη γειτονιά τους ήταν κλειστά όλα τα καταστήματα. Είναι δε πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα.

Και αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση αυτή προβλήθηκε ελάχιστα από το τεράστιο μπλοκ της λίστας Πέτσα που κυριαρχεί στα ΜΜΕ. Τις προηγούμενες ημέρες, η είδηση είχε εξαφανιστεί. Και χθες δεν υπήρχε πουθενά στις φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες. Όλα τα φαγάδικα της χώρας έμειναν κλειστά και ο κόσμος διάβαζε για τον Μητσοτάκη που έχει πάει στη Βρετανία να ζητήσει τα Ελγίνεια.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, η μεγάλη επιτυχία της κινητοποίησης ένα πράγμα δείχνει: το πόσο οριακή είναι η κατάσταση στον κλάδο, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας και μια σειρά από προβληματικά και ανεφάρμοστα μέτρα.

Οι υποχρεώσεις έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Η ρευστότητα από τις τράπεζες είναι μηδενική ή παρέχεται με το σταγονόμετρο. Ο μισθός των υπαλλήλων δεν φτάνει για να βγει ο μήνας. Και η άνοδος των τιμών στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες τούς έχει πνίξει.

Και αυτό, με τη σειρά του, δείχνει πόσο οριακά είναι τα πράγματα στην κοινωνία συνολικά. Το τι πολιτική έκφραση θα πάρει αυτή η ασφυξία, είναι πλέον στα χέρια της αντιπολίτευσης.

* Το κύριο άρθρο σήμερα στην “ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Κερατέα, Άνδρο, Ροδόπη – Χάρτης επικινδυνότητας σήμερα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες...

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ / Η Greek Mafia και τα κενά της ιστορίας

*Ρεπορτάζ: Γιώργος Κουκουμάκας - Μιλά στο NEWS24/7 ο συνήγορος...

Ισραήλ: Νέα τεράστια διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στους...

Γαλλικές εκλογές: Μία ψηφοφορία που μπορεί να καθορίσει το μέλλον Γαλλίας και Ευρώπης

*Της Άννας Βίγκα - Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία,...
Διαφήμιση