Απραξία και πολιτική ανηθικότητα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός μας δήλωσε στη Washington Post ότι περιμένει κορύφωση του τέταρτου κύματος στα μέσα Δεκεμβρίου. Στο εσωτερικό της χώρας τίποτα τέτοιο δεν έχει ακουστεί. Είμαστε ακόμα στα μέσα Νοεμβρίου κι αυτό σημαίνει ότι, κατά τους κυβερνητικούς υπολογισμούς, τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες ακόμα τα ήδη τρομακτικά νούμερα της πανδημίας θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Αλλά η κυβέρνηση αρνείται να πάρει οποιοδήποτε μέτρο έχει κάποιο οικονομικό κόστος ή δυσαρεστεί συμπαγή τμήματα της εκλογικής της βάσης. Περιορίζεται να δηλώνει με έμφαση ότι το ΕΣΥ αντέχει την ώρα που τα νοσοκομεία κάνουν ήδη διαλογή ασθενών και άνθρωποι πεθαίνουν διασωληνωμένοι σε απλά κρεβάτια νοσοκομείων.

Είναι σχεδόν δύο χρόνια και τέσσερα κύματα που δεν έγινε τίποτα. Διότι η κυβέρνηση έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να βγάλει πέρα αυτή την κατάσταση χωρίς πολιτική φθορά, απλώς κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις, λέει, διότι δεν θεωρεί ρεαλιστική πρόταση τίποτα που να χρειάζεται δαπάνη χρημάτων. Τα κέρδη των ιδιωτών να είναι καλά και τα δισ. των απευθείας αναθέσεων. Κι ας έχουμε 30 παιδιά στις σχολικές τάξεις να κουβαλούν τον κορωνοϊό στα σπίτια τους.

Ρισκάρει ένα πολύ καταστροφικότερο λοκντάουν. Θεωρώντας προφανώς ότι θα βρει τρόπο να το φορτώσει και αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ.  Ήδη έχει αρχίσει να το δοκιμάζει.

Διότι μπορεί σχέδιο να μην έχει, έχει όμως περίσσευμα πολιτικής ανηθικότητας. Μ’ αυτό σκοπεύει να προστατεύσει την κοινωνία από την πανδημία.

* Το κύριο άρθρο στην “ΑΥΓΗ” του Σαββάτου

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση