Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας και στρατιωτικοί σε κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εννέα στο σύνολο οι συλληφθέντες για την υπόθεση παροχής πλαστών πιστοποιητικών και τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, στον Έβρο, που θα οδηγηθούν μέσα στην ημέρα στον εισαγγελέα Ορεστιάδας. Ανάμεσά τους και πέντε στρατιωτικοί, αλλά κι ένας διοικητής περιφερειακού τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, τα εννέα άτομα που συνελήφθησαν είναι ένας διοικητής περιφερειακού τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, πέντε στρατιωτικοί και τρεις πολίτες, μεταξύ αυτών μάλιστα και ένας φαρμακοποιός, που όπως φαίνεται, χορηγούσε τα πλαστά πιστοποιητικά. Μετά την αποκάλυψη για την εμπλοκή ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας και στρατιωτικών, η υπόθεση όπως ήταν αναμενόμενο παίρνει άλλες διαστάσεις, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του evrosonline.gr.

Η έρευνα της αστυνομίας, που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, διαπίστωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός και ένας στρατιωτικός ανεμβολίαστοι, ήταν συστηματικοί πελάτες του εν λόγω φαρμακείου για να παίρνουν αρνητικά rapid test ή αρνητικά πιστοποιητικά, για να τα παρουσιάζουν στις υπηρεσίες τους. Το ίδιο φαρμακείο, κατά το ίδιο ρεπορτάζ, προμήθευε με πιστοποιητικά για Covid-19 και κυρίως rapid test, μέσω ΗΔΙΚΑ, διάφορους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι τα παρουσίαζαν στις δουλειές τους.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Έβρου, στην οποία αναφέρει: «Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν. Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης»

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση