Αντώνης Ρουπακιώτης: “Ανιστόρητη η θεωρία των δύο άκρων” (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη γιατί προσπαθεί να μεγαλώσει την εκλογική της επιρροή καλύπτοντας και διαχέοντας στην κοινωνία φασίζουσες ιδέες»

«Η θεωρία των δυο άκρων εκφράζει έναν επικίνδυνο πολιτικό οπορτουνισμό της κυβέρνησης ο οποίος μας παραπέμπει στην περίοδο του 2012-13, όταν συνομιλούσε με την Χρυσή Αυγή με την προσδοκία να κερδίσει ψήφους», είπε στον Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή την κυβερνητική αδράνεια στα γεγονότα της Σταυρούπολης.  

«Τότε περίμενε να φτάσουμε στην 33η περίπτωση και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για να πάει τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της στη Δικαιοσύνη. Τώρα ενώ έχουμε έκδηλα φαινόμενα, υπάρχει αδράνεια της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, με ακέραια την ευθύνη της κυβέρνησης.

Εκτός από την πολιτική ευθύνη εκείνων που ασκούν εξουσία, ευθύνη φέρουν και οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες δεν μπορούν να υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν. Όταν τα φαινόμενα αυτά είναι φανερά και ταράζουν την ελληνική κοινωνία, κανένας εισαγγελέας δεν μπορεί να κρύβεται γιατί θα φτάσουμε σε άλλα φαινόμενα που δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Πρέπει η κοινωνία και όλοι οι φορείς να μην επιτρέψουμε να πνιγούμε στο αίμα πρώτα για να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.  

Πρέπει να απαιτήσουμε μία αυτόνομη πορεία του δικαστικού σώματος. Πρέπει να αναδειχθεί η ευθύνη των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών και να αποκοπούν από τον ρόλο που συνδέεται με τις κυβερνητικές αρχές. Το σύνταγμα διασφαλίζει την ανεξαρτησία των δικαστών, όμως οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι να αποδείξουν πόσο ανεξάρτητοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Δεν είναι μόνο το βαθύ κράτος. Είναι και ο περιορισμός των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Πρόκειται για μία συλλογική, πολιτική οπισθοδρόμηση στον τομέα των θεσμών και στην λειτουργία του πολιτεύματος μας, η οποία διαχέεται και λειτουργεί πολιτικά στην ψήφο των πολιτών ή σε συμπεριφορές, όπως αυτές της Σταυρούπολης».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση