Αντιπολίτευση κατά Σκυλακάκη για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και τους «φτωχούς που δεν έχουν αυτοκίνητο»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε μια προκλητική, αν μη τι άλλο, δήλωση προχώρησε χθες ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιμονή της κυβέρνησης να μην μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Την ώρα που η τιμή των καυσίμων έχει πάρει για τα καλά την ανηφόρα – όπως άλλωστε και πολλά βασικά προϊόντα του σούπερ μάρκετ και φυσικά η ενέργεια – όλο και πληθαίνουν οι παράδοξες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών. Τελευταία αυτή τη του Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την επιμονή της κυβέρνησης να μην μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα δήλωσε πως «είναι βαρύς ο φόρος στα καύσιμα, τεράστιος, αλλά αυτό δεν αφορά στους φτωχούς, αφού οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο. Πώς να το κάνουμε».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 fm είπε: «Το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τα καύσιμα, τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος, αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν επίσης». «Αυτοί δε, που έχουν δύο – τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες φτωχούς της κοινωνίας, θα φορολογηθούν περισσότερο» είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση

Η δήλωση του Θεόδωρου Σκυλακάκη συγκέντρωσε τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης.

«Ο Σκυλακάκης μας ενημέρωσε ότι δεν μειώνουν τους φόρους στα καύσιμα, γιατί δεν θέλουν να ευνοήσουν τους πλούσιους. Αυτούς που «τιμώρησαν» με την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας», σχολιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, το Γραφείου Τύπου σχολιάζει δηκτικά: «Την ίδια ημέρα που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνουν πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, χωρίς μάλιστα να έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης δηλώνει πως είναι αντιλαϊκό μέτρο η προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα, διότι «τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο». Οι προτεραιότητές τους είναι ξεκάθαρες».

Τη δήλωση του Θεόδωρου Σκυλακάκη σχολίασε και ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή για τον αναπτυξιακό νόμο. Αφού αναφέρθηκε σε άλλες άστοχες δηλώσει υπουργών και βουλευτών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης παρατήρησε: «Και σήμερα βγήκε ο κ. Σκυλακάκης και μας είπε ότι «δεν έχει νόημα να μειώσουμε τον φόρο στην βενζίνη, γιατί οι φτωχοί, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι δεν έχουν αυτοκίνητο. Άρα το μέτρο θα ευνοήσει τους πλούσιους»! Είναι δυνατόν να τα λέει αυτά ένας υπουργός; Βγήκε και ο κ. Μηταράκης και είπε ότι «η πρότυπη μονάδα παραγωγής τροφίμων για μετανάστες στην Λέρο είναι παράδειγμα προς μίμησιν για το εγχώριο επιχειρείν»! Μα καλά δεν ντρέπεστε να έχετε τέτοιους υπουργούς;»

Πηγή: ieidiseis.gr με ρεπορτάζ του Μανώλη Καλουδά

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση