Αναμένονται νέα μέτρα: Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους, μάσκες παντού

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η απόφαση της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων στο όνομα της τουριστικής περιόδου και παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την επέλαση του κορωνοϊού μέσω της μετάλλαξης Δέλτα, οδηγεί σε ανατροπή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίασή της η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να ζητήσει νέα περιοριστικά μέτρα καθώς η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι άκρως επικίνδυνη.

Με το δείκτη θετικότητας να έχει ξεπεράσει το 3%,  και το δείκτη αναπαραγωγής της λοίμωξης Covid-19, Rt, να αγγίζει το 1 – δηλαδή 100 άτομα θετικά μπορούν να κολλήσουν άλλα 100- η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να ζητήσει νέα μέτρα και συγκεκριμένα:

-τη χρήση μάσκας παντού σε όλους τους εξωτερικούς χώρους χωρίς καμιά εξαίρεση.

-αναστολή του μέτρου που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση περί αμιγών και μεικτών κλειστών χώρων εστίασης από τις 15 Ιουλίου. Η επιτροπή αναμένεται να προτείνει είτε να μην ανοίξουν οι κλειστοί χώροι είτε να επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους.

-μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις μέσω λεωφορείων και τρένων με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid και μοριακού τεστ.

-επέκταση των self test σε όλους τους εργαζομένους.

Πάντως το  Μαξίμου βρίσκεται μεταξύ αμηχανίας και πανικού αφού αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι οι αποφάσεις που πήρε και μάλιστα μεσούσσης της τουριστικής περιόδου, βάζει λάδι στη φωτιά της επέλασης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Έτσι βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση με υπουργούς να πιέζουν προκειμένου να μην ανατραπεί η απόφαση για άνοιγμα των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας με την επιλογή των αμιγώς και των μεικτών.

Τι αλλάζει από σήμερα

Επισημαίνεται ότι από σήμερα δεν θα επιτρέπονται όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης με την απειλή του λουκέτου από την πρώτη παράβαση και όλοι οι χώροι εστίασης, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθημένους.

Σε περίπτωση παράβασης, θα επιβάλλεται άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας. Για τα καταστήματα κάτω των 200 τ.μ. η πρώτη παράβαση θα επιφέρει πρόστιμο 2.000 ευρώ και σφράγιση από την επομένη, διάρκειας επτά ημερών. Για τα καταστήματα άνω των 200 τ.μ. το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ και θα κλείνουν επίσης για επτά ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο είναι ενιαίο στις 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ισχύει για 15 ημέρες, ενώ σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Σημειώνεται ότι κυρώσεις θα μπορούν να επιβάλλονται ακόμα και με βάση φωτογραφίες ή βίντεο στα social media που θα πιστοποιούν την παράβαση.

Πληροφορίες από την εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση