Αλ. Τσίπρας: «Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό, η αρχή γίνεται σήμερα εδώ στη Βουλή» (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια συζητείται και ψηφίζεται σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα 42 εκατ. ευρώ που μοίρασε σε φιλικά ΜΜΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρόσχημα την πανδημία – «Η κυβέρνηση κάνει πάρτι με τα λεφτά του δημοσίου την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα», σημείωσε στην παρέμβασή του ο Αλ. Τσίπρας – Απών στη Γαλλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό, η αρχή γίνεται σήμερα εδώ στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει με τη σύμπλευση ολων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησε για βιασμό της αλήθειας και της λογικής από την κυβέρνηση, στις πλάτες μιας κοινωνίας που υποφέρει, για «πάρτι διαφθοράς» στις πλάτες μιας φοβισμένης κοινωνίας. Τόνισε δε ότι πρόκειται όχι μόνο για θέμα πολιτικών και ποινικών ευθυνών, αλλά κυρίως για θέμα ηθικής, καθώς είναι βαθύτατα ανήθικο αυτό που έκανε η κυβέρνησης. «Είναι καιρός να λυτρωθεί η πατρίδα μας από την πιο κυνική, επικίνδυνη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση», τόνισε καταληκτικά ο Αλ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταθέσει τελικά πρόταση για δεύτερη Εξεταστική, όπως αρχικά είχε αφήσει να διαφανεί ότι θα κάνει, ωστόσο στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης επανέφερε το αίτημα για «χρονική διεύρυνση» του έργου της εξεταστικής. Την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναμένεται να ψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση) ενώ και η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε χθες, Πέμπτη, το βράδυ, να υπερψηφίσει την πρόταση. Έτσι, η πρόταση αναμένεται να συγκεντρώσει 141 ψήφους, τη στιγμή που απαιτούνται 120. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει 86 βουλευτές, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η Ελληνική Λύση 10 και το ΜέΡΑ25 8.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέφτουν οι μάσκες για τον «μη κερδοσκοπικού» χαρακτήρα των ιδιωτικών ΑΕΙ

*Της Άννας Ανδριτσάκη - Αλλαγές που δεν θα γίνονταν...

Στέφανος Κασσελάκης: Με αλλαγές σε πρόσωπα στήνει «δικό του» ΣΥΡΙΖΑ

*Της Κατερίνας Κουτσελάκη - Αλλαγές σε πρόσωπα και διαδικασίες...

Νίκος Μπίστης για τον ΣΥΡΙΖΑ: Θλίψη, πόνος, ντροπή

Αυτή την πικρή γεύση αφήνει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Και...
Διαφήμιση