Αλέξης Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση στην ΝΔ με την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση μομφής (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Τρεις μέρες συζήτησης απέδειξαν πόσο δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία. Αποτύχατε με τεράστιο κόστος κοινωνικό, οικονομικό, ανθρώπινο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη κορύφωση της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι συμπεριφέρεστε «σα να έχετε πιστέψει κι εσείς οι ίδιοι τη προπαγάνδα που κατασκευάζετε και την καταναλώνετε μόνο εσείς». Πρόσθεσε ότι όμως οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία σε αυτή, σχολιάζοντας ότι αυτό «το καταλαβαίνει κανείς με τη πρώτη ματιά, αφού κανένας σταθμός δε μπορεί πια να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα απ’ τους περαστικούς». Είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι «κλεισμένος στη προστατευτική γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς» και ανέφερε πως «όταν ένας πολιτικός, πόσο μάλλον ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, τότε ο πολιτικός αυτός έχει ήδη τελειώσει και απλά δεν το γνωρίζει ακόμη».

«Ώρα να σας ενημερώσει κάποιος που θέλει το καλό σας για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Κύριε Μητσοτάκη έχετε τελειώσει πολιτικά, το χειρότερο όμως είναι ότι ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν όπου όλα πηγαίνουν καλά, γιατί εμφανίζονται καλά από την κυρίαρχη ενημέρωση», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Τελειώσατε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον πρωθυπουργό, «όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τεράστιο ανθρώπινο, οικονομικό, και κοινωνικό κόστος σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε. Στην πανδημία, στις φωτιές, στην ακρίβεια, στον τελευταίο χιονιά, που φέρει την υπογραφή της οριστικής σας χρεοκοπίας. Αλλά κυρίως γιατί την ώρα που αποτυγχάνετε παταγωδώς σε όλα, εσείς συνεχίζετε μια άθλια επικοινωνία, συνεχίζετε με τρόπο προκλητικό να πιστεύετε ότι δεν είστε πρωθυπουργός που λογοδοτεί, αλλά πρίγκιπας που η εξουσία του ανήκει ως κληρονομικό δικαίωμα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε μια σειρά σκληρά ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις σχέσεις της κυβέρνησής του με τον αστέρα της trash tv, που κουβαλάει περισσότερες από 30 εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη. «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου που η νύχτα διεισδύει στο Μαξίμου» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις στον υπόδικο παρουσιαστή; Πως απέκτησε πρόσβαση σε φύλαξη 12 αστυνομικών; Πως είχε αυτός ο άνθρωπος τόσο στενές σχέσεις με τόσους υπουργούς σας; Πως το δεξί σας χέρι διαπραγματεύονταν μαζί του τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης; Με τη μισή κυβέρνηση να του κάνει ντελίβερι; Το γνωρίζατε ή το αγνοούσατε;» ρώτησε.

«Ότι τις μέρες που αντάλλασσε κλήσεις και sms με τη μισή σας κυβέρνηση έστησε 13 εταιρείες με νόμιμους εκπρόσωπους να φαίνονται δύο αλλοδαπές από τη Γεωργία, εταιρείες βιτρίνα χωρίς πραγματική δραστηριότητα, χωρίς δηλώσεις προσωπικού στην Εργάνη, χωρίς εγκατάσταση στις δηλωθείσες έδρες, προκειμένου να εισπράττει από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας λόγω της πανδημίας και επιστρεπτέες προκαταβολές, το γνωρίζατε ή δε το γνωρίζατε;» συνέχισε. 

«Σας ενημέρωσε ο κος Βρούτσης που όταν προσπάθησε να το σταματήσει, μπήκε με μπράβους στο υπουργείο να τον τρομοκρατήσει; Ή δε σας ενημέρωσε; Και μετά όλως παραδόξως αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο, όχι ο Φουρθιώτης. Ή μήπως τα αγνοείτε όλα αυτά;» ανέφερε ακόμη.

«Αν τα αγνοείτε να σας βοηθήσω εγώ: Από το Δεκέμβριο του 2020 η Γενική Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ αποστέλλει έγγραφο στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχου στο ΣΔΟΕ και στο ΣΕΠΕ για τη διενέργεια έρευνας για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μια σειρά εταιρείες στις οποίες φιγουράρει το όνομα του Φουρθιώτη.  Εταιρείες που φέρονται να ελέγχονται για το αν όντως λειτουργούν  νόμιμα, ή αν λειτουργούν ως όχημα παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Από τις 13 εταιρείες που φέρονται να συνδέονται με τον Φουρθιώτη γνωρίζουμε ότι έχουν πιστωθεί ως επιστρεπτέες  προκαταβολές,  σε 11 από αυτές το συνολικό ποσό των 194.883,32 ευρώ, ενώ εγκρίθηκαν επιπλέον 56.987,33 ευρώ. Τα γνωρίζετε; Μιλάμε για το συνολικό ποσό των 250.870,65 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με τις έρευνες της οικονομικής αστυνομίας πιστώθηκαν αρχές Μαρτίου του 2021 και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν προκειμένου να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILON TV. Διαχειριστής της οποίας είναι ο Μένιος Φουρθιώτης!» πρόσθεσε 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως η  έρευνα της οικονομικής αστυνομίας έχει ολοκληρωθεί. Και ρώτησε μετ’ επιτάσεως εάν έχει ή όχι διαβιβαστεί στην οικονομική εισαγγελία.

Απευθυνόμενος δε στον κ. Γεραπετρίτη ο Αλ. Τσίπρας ρώτησε για ποιο λόγο συνομιλούσε μαζί του και ποιους εννοούσε όταν του είπε «Μην τους κάνετε τη χάρη να δειλιάστε». «Για ποιους το λέτε αυτό; Για τους εισαγγελείς που τον κυνηγούν; Για τον Βρούτση που τον καταγγέλλει; Για εμάς που στοχοποιεί; Για ποιους το γράψατε;» ζήτησε να μάθει.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι προφανώς ο Κυρ. Μητσοτάκης τα ήξερα όλα και τα συγκάλυπτε. «Αν δεν είναι έτσι, θα είχατε αποπέμψει από τη πρώτη ώρα το δεξί σας χέρι. Άρα ο Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι. Έχει στο χέρι εσάς κύριε Πρωθυπουργέ. Και το ερώτημα είναι γιατί; Η απάντηση ότι μια κυβέρνηση που ελέγχει τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας είχε ανάγκη το κανάλι του Φουρθιώτη, δεν μπορεί να γίνει πιστευτή. Ελπίζω να βρείτε κάποια σοβαρότερη εξήγηση στην ομιλία σας. Αλλιώς ο βούρκος στον οποίο επιπλέετε, πολύ σύντομα θα σας καταπιεί» υπογράμμισε.

«Αν δεν έχετε σήμερα να δώστε μια σοβαρή απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα, μια είναι η επιλογή αξιοπρέπειας κύριε Μητσοτάκη. Παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές. Δώστε στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα άμεσα να σας κρίνει, πριν είναι αργά για σας, για τη χώρα, για όλους μας» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Χρωστάτε χιλιάδες συγγνώμες»

Στην αρχή της ομιλίας του ο  Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εθιστεί στο ψέμα και στη διαστρέβλωση της αλήθειας. «Έχετε συναίσθηση της πραγματικότητας ή είστε εσείς πρώτος θύμα της κατασκευασμένης προπαγάνδας σας; Κλεισμένος στη προστατευτική γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Γιατί όταν κύριε Μητσοτάκη ένας πολιτικός, πόσο μάλλον ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, τότε ο πολιτικός αυτός έχει ήδη τελειώσει και απλά δεν το γνωρίζει ακόμη» σημείωσε.

«Ήρθατε λοιπόν χθες για άλλη μια φορά και αντί να απολογηθείτε στον ελληνικό λαό γιατί μια από τις βασικές σας υποσχέσεις ήταν ότι θα φτιάξετε επιτελικό κράτος και έχετε φτιάξει ένα επιτελικό μπάχαλο. Που όταν πιάνει φωτιά με δυο μποφόρ καίγεται η μισή Ελλάδα και όταν βρέχει πλημυρίζουμε, και όταν χιονίζει προβλεπόμενα κλείνουν οι κεντρικές αρτηρίες της Πρωτεύουσας. Και αντί να πείτε αποτύχαμε, είχατε το θράσος να μας κουνάτε το δάχτυλο» ανέφερε.

«Το Μάτι κύριε Πρωθυπουργέ ήταν ένα συλλογικό τραύμα. Το οποίο απαιτεί σεβασμό, σεμνότητα και όχι μικροκομματικά παιχνίδια που διαρκώς κάνετε για να αποκρύψετε τις ευθύνες σας. Πού ήταν αλήθεια προχθές εκείνος ο σύμβουλός σας ο κος Συνολάκης, να σας δώσει το σχέδιό του να εκκενώσετε την Αττική Οδό και τη Μαραθώνος και την Κατεχάκη και την Μεσογείων, όχι σε 25 λεπτά σε 25 ώρες;» παρατήρησε με νόημα.

«Αλλά βέβαια μας είπατε ότι ζητήσατε συγνώμη. Παρότι από ότι καταλάβαμε φταίνε όλοι ο άλλοι. Φταίει το χιόνι που έπεσε μεσημέρι, ενώ συνήθως πέφτει νύχτα. Φταίει η ΕΜΥ που δεν μας ενημέρωσε. Φταίνε οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες. Και αυτοί δικοί σας όμως είναι. Φταίνε οι ιδιώτες παραχωρησιούχοι και η εταιρία των τραίνων. Φταίει που η Κατεχάκη και η Μεσογείων δεν είναι στην ελληνική επικράτεια. Είναι σε άλλη χώρα» τόνισε.

«Και μας λέτε, για να πεισθούμε ότι φταίνε οι άλλοι ότι κάνατε μάλιστα και κρίσιμες συσκέψεις χωρίς να κρατάτε πρακτικά. Τελικά ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή τη κυβέρνηση ήταν ο κος Φουρθιώτης» συμπλήρωσε.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν αρκεί μια συγγνώμη από τον πρωθυπουργό. «Γιατί χρωστάτε χιλιάδες συγγνώμες. Χρωστάτε 23.275 συγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε τους ανθρώπους της στη πανδημία» σημείωσε. «Χρωστάτε μια μεγάλη συγγνώμη σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή που ξενυχτάει σε 3 και 4 συνεχόμενες βάρδιες στην αγωνιώδη μάχη να σώσει ζωές, και τις βλέπει να χάνονται μέσα από τα χέρια του. Γιατί εσείς με την απέχθειά σας για κάθε τι δημόσιο, κοινωνικό, τους αφήσατε μόνους και εγκαταλελειμμένους, χωρίς τα όπλα που θα τους βοηθούσαν να νικήσουν το θάνατο» συνέχισε.

«Χρωστάτε μια μεγάλη συγγνώμη σε κάθε οικογένεια που φοβάται το αύριο και βλέπει το μισθό να τελειώνει στη μέση του μήνα και ξεπαγιάζει μέσα στο χειμώνα. Γιατί εσείς, ενθαρρύνατε και διευκολύνατε τους κερδοσκόπους να επιβάλουν κεφαλικό φόρο στην κοινωνική πλειοψηφία με την εκτίναξη των τιμών, σε βασικά είδη κατανάλωσης» ανέφερε ακόμη.

«Χρωστάτε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες, γιατί εσείς, προσωπικά εσείς παίξατε με τον πατριωτισμό τους» τόνισε, αναφερόμενος στη Μακεδονία.

«Χρωστάτε, τέλος, 103 συγγνώμες στις οικογένειες όσων χάθηκαν στο Μάτι, και σε κάθε συγκλονισμένο από την ανθρωπιστική εκείνη καταστροφή πολίτη. Γιατί εσείς, προσωπικά, κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό σας σκαλί για να σκαρφαλώσετε στην κυβέρνηση. Ενώ ξέρατε, το ομολογήσατε αργότερα, πώς, γιατί, και σε πόσο ελάχιστο χρόνο, συντελέστηκε αυτή η ανείπωτη τραγωδία» σημείωσε.

Μόνο με εκλογές και προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει ο κατήφορος

«Η Ελλάδα χρειάζεται ανάσα προόδου πριν τη βάλετε στον αναπνευστήρα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση εντιμότητας, δημοκρατίας, προόδου» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

«Γιατί μόνο με εκλογές και προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει ο κατήφορος. Θα αποκατασταθεί η κανονικότητα. Θα επανέλθει το αίσθημα τη ασφάλειας. Θα επανεκκινήσει την οικονομία διαγράφοντας ή μειώνοντας δραστικά τα χρέη της πανδημίας. Θα προστατευτεί αποτελεσματικά το μέσο νοικοκυριό από τη λαίλαπα της ακρίβειας, στο ρεύμα και στα ήδη πρώτης ανάγκης. Με πάγωμα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με μείωση του ΕΦΚ στο ρεύμα, με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Θα απελευθερωθεί η εργασία, με τη κατάργηση από την πρώτη εβδομάδα όλου το νομικού οπλοστάσιο κατά του οχτάωρου, των πληρωμένων υπερωριών, του δικαιώματος στην απεργία. Θα αυξηθεί άμεσα ο βασικός μισθός στα 800 ευρώ και η αύξηση αυτή θα περάσει σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια. Θα ενισχυθεί άμεσα το ΕΣΥ, με χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών, με γενναία αύξηση στις αμοιβές του προσωπικού, και μονιμοποίηση όλων όσοι σήμερα απασχολούνται με σχέσεις ορισμένου χρόνου» ανέφερε

«Για αυτό καταθέτουμε τη πρόταση δυσπιστίας στη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Για αυτό η πρωτοβουλία μας θα έχει και συνέχεια, μέσα και έξω από τη Βουλή» τόνισε.

«Σ’ αυτό τον όμορφο αγώνα για την απαλλαγή μας από το καθεστώς Μητσοτάκη, καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της προόδου. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Μπορούμε και θα το πετύχουμε» κατέληξε ο Αλ Τσίπρας.

Θλιβερός και φοβισμένος στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μη έχοντας απαντήσεις για τις αγαστές σχέσεις συνεργασίας της κυβέρνησής του με τον υπόδικο, έπαιξε θέατρο.

Ο πρωθυπουργός, κατώτερος των περιστάσεων για μια ακόμα φορά δεν τόλμησε να απαντήσει σε κανένα από τα σκληρά ερωτήματα του Αλέξη Τσίπρα και να δώσει έστω μια προσχηματική απάντηση στις αποκαλύψεις για τη χρηματοδότηση του Μένιου Φουρθιώτη και το αλισβερίσι με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και άλλους υπουργούς και μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση