Ακρίβεια και κυβερνητική αφασία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η ακρίβεια μπαίνει πλέον από παντού στα σπίτια των νοικοκυριών. Η κυβέρνηση είτε δεν θέλει, είτε αδυνατεί να καταλάβει. Υπουργοί όπως ο κ. Σκυλακάκης, που προσδιορίζουν το επίπεδο της φτώχειας με κριτήριο την κατοχή ή όχι ενός αυτοκινήτου, σίγουρα βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι σε αυτήν την κυβέρνηση, όσο πιο πολύ εκτός πραγματικότητας είναι κανείς, τόσο μεγαλύτερες ευθύνες αναλαμβάνει.

Δυστυχώς, η ακρίβεια αποδεικνύεται πως δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο, όπως ο κ. Μητσοτάκης το αντιμετώπισε από την αρχή. Τον Σεπτέμβριο, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Σκρέκας καθησύχαζε τα νοικοκυριά για μικρή αύξηση της τάξης των 2 και 3 ευρώ, όταν είχαν ήδη ξεπουλήσει τη ΔΕΗ.

Υπάρχει ζήτημα επιβίωσης για πολλά νοικοκυριά. Τίποτα δεν δείχνει ότι το Μάρτιο το κύμα ακρίβειας θα κοπάσει. Όπως δεν κόπασε το τελευταίο κύμα της πανδημίας τον Φεβρουάριο, όπως διαλαλούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Το κύμα ακρίβειας όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει, όχι μόνο για εξωτερικούς λόγους, αλλά και για εσωτερικούς. Ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός σαν να μην υπάρχει ακρίβεια το 2022. Δηλαδή, δεν διαμορφώθηκε τείχος ούτε για να την αναχαιτίσει, ούτε για να ανακουφιστούν οι πολίτες που πλήττονται.  

Η Ελλάδα, την ώρα που έχει χαμηλό κατώτατο μισθό, την ίδια ώρα πληρώνει το ακριβότερο τιμολόγιο ενέργειας στην Ε.Ε. Κι αυτό δεν ξεκίνησε από το διεθνές κύμα ανατίμησης. Ήδη από το 2019 σημειώθηκε αύξηση στο ρεύμα κατά 20% και οι καταναλωτές πλήρωσαν 500 εκ. Η κυβέρνηση δεν εμπόδισε τη δράση των καρτέλ στην αγορά ενέργειας που οδηγεί στην χειραγώγηση των τιμών και σε μια αγορά –  ζούγκλα χωρίς εποπτεία.  

Παράλληλα, δεν μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, ούτε αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, ούτε διαμορφώνεται μια τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Αυτό στην πράξη σημαίνει κατάρρευση του οικογενειακού προϋπολογισμού και με μαθηματική ακρίβεια άνοδο του ιδιωτικού χρέους, σε ένα περιβάλλον που το πανδημικό χρέος έχει ήδη επιβαρύνει τους πολίτες.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αφασία. Ο πρωθυπουργός προκαλεί καθημερινά με δηλώσεις και αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής”, μας είπε. Όπως και ο κ. Σκυλακάκης, έτσι και αυτός βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.  

Πηγή: Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη 21/5 – Ποιοί συμμετέχουν

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε για σήμερα (21/5) η...

ΗΠΑ – Βρετανία προκαλούν: Δεν στηρίζουν το αίτημα για εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκάλαντ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η  απόφαση του εισαγγελέα του  Διεθνούς...

Ο Guardian για τη δίκη του ναυαγίου στην Πύλο: Δεν δικάζονται οι αρχηγοί των κυκλωμάτων

Οι επιζώντες του ναυαγίου που στοίχισε τη ζωή σε 600 ανθρώπους...
Διαφήμιση