Αγρίεψε η κόντρα Ν.Δ. με ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ανέβηκαν περαιτέρω οι τόνοι ανάμεσα στα δύο κόμματα, μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκου Ανδρουλάκη, ότι δεν θα δώσει «σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη». 

Υπενθυμίζεται ότι προχθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυβερνητικές συνεργασίες, με τον κ. Ανδρουλάκη να χαρακτηρίζει την αλλαγή τακτικής του πρωθυπουργού ως στυγνό τακτικισμό.

Ακολούθησε η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, που επιχείρησε να ταυτίσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως η εκδοχή του Ν. Αδρουλάκη περί «αξιόπιστης απάντησης στις κρίσεις που ζούμε, περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα».

Απαντώντας το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισήμανε ότι οι δηλώσεις Οικονόμου επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ επιστρατεύει τις συνεργασίες γιατί «αναζητά σωσίβιο τώρα που βλέπει την αυτοδυναμία να της κουνά το μαντήλι».

Η δήλωση Οικονόμου

Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε χθες ένα απολύτως θεσμικό σχόλιο περί ενδεχόμενου σχηματισμού Κυβέρνησης συνεργασίας, αν αυτό επιβάλλει η λαϊκή ψήφος. Η ισχυρή πεποίθηση του Πρωθυπουργού είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση, ιδίως μέσα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών και επάλληλων διεθνών κρίσεων. Και η αυτοδυναμία είναι το μέσον για αυτό το σκοπό.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε σήμερα ξεκάθαρα τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται την σοσιαλδημοκρατία. Η ΝΔ είναι γνωστό ότι δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η δική του εκδοχή της αξιόπιστης απάντησης στις κρίσεις που ζούμε περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα. Αν και απέχουμε περισσότερο από ένα χρόνο από τις εκλογές, το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο. Φυσικά οι πολίτες θα αποφασίσουν στο τέλος της τετραετίας.

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διατύπωσε και σήμερα τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις του Κινήματος στο ζήτημα των προγραμματικών συνεργασιών.
Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ επιστρατεύει τις συνεργασίες όχι γιατί τις πιστεύει, αλλά γιατί αναζητά σωσίβιο τώρα που βλέπει την αυτοδυναμία να της κουνά το μαντήλι.

Πηγή: politicus.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άρση της στήριξης Μητσοτάκη στον Αχιλλέα Μπέο ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης

Να άρει τη στήριξή του στον Αχιλλέα Μπέο καλεί τον Κυριάκο...

Κώστας Ζαχαριάδης: Η Αθήνα που ονειρεύομαι

Πριν λίγες μέρες – στη διάρκεια της καταιγίδας- συμπολίτες...

Σόφι ιν’τ Βελντ: Να διασφαλιστεί από την Κομισιόν η ανεξαρτησία των εθνικών αρχών στην Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες έφτασε το θέμα της αντικατάστασης άρον-άρον των...

Ανθρωπιστική αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνει ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ θα στείλει αυτό το Σαββατοκύριακο μια αποστολή...
Διαφήμιση