Έξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Από το πρωί οι πολίτες απαντούν με κινητοποιήσεις στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και τις μεθοδεύσεις εναντίον τους.

Εντός Βουλής κορυφώνεται σήμερα Τετάρτη η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης Μητσοτάκη και αντιπολίτευσης για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία όπως είπε ο υπουργός Εργασίας. Προφανής στόχος είναι να εμποδιστούν διαρροές εντός του κυβερνώντος κόμματος, καθώς οι βουλευτές του δέχονται πολύ μεγάλη πίεση από την εκλογική τους βάση για τα όσα περιέχει το νομοσχέδιο.

Το πρωί πραγματοποιήθηκαν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, όπως και οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος από την ΑΔΕΔΥ, που έχει κηρύξει σήμερα απεργία στο Δημόσιο τομέα εξαιρώντας εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όσους άλλους σχετίζονται με τις Πανελλαδικές. Καθώς και διαδηλώσεις από πρωτοβάθμια σωματεία, μαζί με πολιτικά σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. 

Από τις τις 6 το απόγευμα είναι σε εξέλιξη νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί ξανά και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νεολαίας του κόμματος καθώς και δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές βρίσκονται μπροστά στην Βουλή όπου έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος τόσο στο πάνω μέρος της πλατείας όσο και στο κάτω. Μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται είναι «Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία τους λαϊκούς αγώνες και την απεργία» «Οργάνωση στη βάση, αγώνας ταξικός ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τυνησία: Νέο ναυάγιο μεταναστών με τουλάχιστον 19 νεκρούς

Σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας...

25η Μαρτίου / Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας

Πολύς κόσμος παρακολούθησε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα,...
Διαφήμιση